Σταθερή αξία οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης

Η περυσινή σεζόν για τις ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης ήταν άκρως επιτυχημένη. Ένα πρωτάθλημα ΕΠΣΑ στους Παμπαίδες, πορεία μέχρι τα ημιτελικά από τους Έφηβους και στους «8» από τους Παίδες ήταν κάποια μόνο εκ των… ανδραγαθημάτων που είχαν να επιδείξουν οι νεαροί «κυανόλευκοι».

Όταν μια συνταγή, λοιπόν, είναι επιτυχημένη γιατί να αλλάξει; Ετσι σκέφτηκαν και οι διοικούντες τον ΓΣ αποφασίζοντας να συνεχίσουν με τεχνικό διευθυντή τον πολύπειρο Κώστα Ποζαπαλίδη και με τους ίδιους προπονητές – άπαντες απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο – που εξάλλου έχουν εδώ και χρόνια αφήσει τα εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς τους στις «κυανόλευκες» ακαδημίες!

Ο στόχος του ποδοσφαιρικού σχολείου του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης παρέμεινε ο ίδιος: Η ανάδειξη πρωταθλητών, αριστούχων… μαθητών, ικανών αθλητών που θα χαίρονται τη συμμετοχή και θα διέπονται από τις κοινωνικές αρετές που συνάδουν με την τεράστια ιστορία του Συλλόγου, όπως, βεβαίως, και η προώθηση παικτών στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Το μόνο που άλλαξε ήταν η μετακόμιση των τμημάτων από το γήπεδο της Ριζούπολης και η επέκταση του Απόλλωνα σε τρία διαφορετικά γήπεδα στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφειας, το Athens Football Club , εκείνο του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών και αυτό του Άτταλου Νέας Φιλαδέλφειας.

«Οι προπονητές δουλεύουν, τα παιδιά μαθαίνουν»

Η εφετινή πορεία των ακαδημιών της «ελαφράς ταξιαρχίας» στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ και του Soccer Link είναι εξίσου καλή στο ξεκίνημά της με εκείνη της περυσινής σεζόν με τον Κώστα Ποζαπαλίδη να κάνει τον απολογισμό του τελευταίου τριμήνου του 2017.

Ο Κώστας Ποζαπαλίδης

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τη δουλειά και από τα αποτελέσματά της» δηλώνει αρχικά ο τεχνικός διευθυντής των «κυανόλευκων» και συνεχίζει: «Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ευχαριστημένοι είναι οι γονείς και τα παιδιά. Γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα τμήματα του Απόλλωνα και αυτό το εισπράττουμε από τα νέα παιδιά που έχουν έρθει φέτος από άλλες ακαδημίες, αλλά και από τις κριτικές που παίρνουμε.

Όλοι οι προπονητές μας είναι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ  και το γεγονός ότι κρατάμε τους ίδιους σημαίνει πολλά. Είμαι ευχαριστημένος από τους δουλειά τους, καθώς όλοι τους είναι κοντά στα παιδιά, είναι καλοί προπονητές και καλοί παιδαγωγοί. Πέρα από το ποδόσφαιρο διδάσκουμε ήθος και σωστή συμπεριφορά, απαραίτητα συστατικά για την όλη πορεία του κάθε αθλητή. Πέρα από το ταλέντο προσπαθούμε να εμφυσήσουμε και τις αρετές στη συμπεριφορά, που χρειάζεται ένας αθλητής για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω περικλείεται στο εξής απλό, σύμφωνα με τον Κώστα Ποζαπαλίδη: «Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης αποτελεί σταθερή αξία στις ακαδημίες, γιατί οι προπονητές δουλεύουν και τα παιδιά μαθαίνουν. Ο οποιοσδήποτε στόχος επιτυγχάνεται μέσα από τη δουλειά και τόσο οι προπονητές όσο και οι νεαροί μας αθλητές την έχουν. Για να πετύχεις χρειάζεται σκληρή δουλειά και αυτό γίνεται στον Απόλλωνα από όλους τους ανθρώπους που συνθέτουν το τιμ των ακαδημιών.  Μάλιστα θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στην πολύ σημαντική βοήθεια των Εφόρων, του Γιώργου Κανελλάκη και του Γιώργου Εμμανουήλ. Και οι δυο τους είναι δίπλα σε οτιδήποτε χρειαζόμαστε και δίνουν λύσεις σε οτιδήποτε προκύψει. Εστω και αν δεν είμαστε φέτος στη Ριζούπολη στο οργανωτικό κομμάτι τα πάμε περίφημα και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση».

«Απώτερος στόχος η επάνδρωση της πρώτης ομάδας»

Τον Αύγουστο που μας πέρασε μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που ανήκαν στον ΓΣ προωθήθηκαν στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Όπως εξηγεί ο Κώστας Ποζαπαλίδης «ο τελικός στόχος όλων όσοι εργάζονται στον ερασιτέχνη είναι τα παιδιά που έχουν ταλέντο να ανέβουν στην ανδρική ομάδα του Απόλλωνα, επανδρώνοντας σε πρώτη φάση την Κ20 της ΠΑΕ και σε δεύτερη την πρώτη ομάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, υπάρχει «άριστη συνεργασία με την ΠΑΕ. Μάλιστα στα παιχνίδια πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων της ακαδημίας μας κι εκείνων της ΠΑΕ (σ.σ. Κ14 και Κ16 ετών) το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, αφού ξεχώρισαν το ήθος, η συναδελφικότητα και το ποιοτικό ποδόσφαιρο. Στα μεταξύ μας ματς δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά το ήθος και η συναδελφικότητα».

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της «ελαφράς ταξιαρχίας» αναφέρθηκε στην αναγκαστική μετακόμιση των ακαδημιών του ΓΣ από τη Ριζούπολη – η Superleague επιτρέπει μόνο μία προπόνηση την εβδομάδα και αυτή για την ανδρική ομάδα στα γήπεδα που τελούνται αγώνες για τη μεγάλη κατηγορία – στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Καταρχάς οι προπονήσεις μας διεξάγονται σε άρτια καταρτισμένα γήπεδα, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους ποδοσφαιριστές μας. Η μετακόμιση αυτή επέφερε μία σχετικά μικρή μείωση στον αριθμό των παιδιών από τα 350 που είχαμε πέρυσι, κι αυτό συνέβη λόγω της απόστασης. Το μόνο πρόβλημα ήταν η μετακίνηση, αλλά θεωρώ ότι του χρόνου θα αποκατασταθεί και αυτό το θέμα, αφού ήδη αρκετοί γονείς που δεν έφεραν τα παιδιά τους λόγω συγκοινωνιών έχουν επικοινωνήσει μαζί μας εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψουν από τη νέα σεζόν. Μάλιστα, ακριβώς λόγω της καλής δουλειάς που γίνεται συνεχίζονται τόσο οι νέες (σ.σ. από την περιοχή της Φιλαδέλφειας) όσο και οι παλιές εγγραφές και θεωρώ ότι και λόγω των προσφορών που έχουμε σε Προτζούνιορ και Αστεράκια θα φτάσουμε του χρόνου ξανά στα ίδια επίπεδα.

Προσωπικά ποντάρω στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Απόλλωνα, η οποία ήδη έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή στις γύρω περιοχές των γηπέδων στα οποία προπονούμαστε. Είπαμε, ο Απόλλων είναι σταθερή αξία στις ακαδημίες του»!

Σχόλια