Στα Σπάτα το νέο «σπίτι» της Εθνικής

Μετακομίζει στα Σπάτα η Εθνική, καθώς θα πάψει να προπονείται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με τους παράγοντες της ΕΠΟ να δρομολογούν τις εξελίξεις για το νέο «σπίτι» της.

H διοίκηση της ομοσπονδίας έχει κάνει αλλεπάλληλες επαφές με τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου και οι συζητήσεις έχουν περάσει πλέον σε προχωρημένο στάδιο.

Το πλάνο προβλέπει παραχώρηση 50 στρεμμάτων, προκειμένου να χτιστούν νέες εγκαταστάσεις για όλες τις εθνικές ομάδες σε έκταση που βρίσκεται στο επιχειρηματικό πάρκο της περιοχής.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία τριών γηπέδων, ενός ξενώνα και εστιατορίου που θα καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στα συν της υπόθεσης είναι, βεβαίως, και το γεγονός ότι το προπονητικό θα βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και αυτή η συνθήκη θα βολέψει εξαιρετικά τους διεθνείς.

Η ΕΠΟ έχει μελετήσει και το οικονομικό κομμάτι, δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και αναμένεται να αποσπάσει ένα σημαντικό ποσό από FIFA-UEFA ως επιδότηση, ενώ ενδέχεται να δώσει κάποια χρήματα κι η πολιτεία.

«Η έκταση είναι στην ουσία “καθαρή”, υπάρχει ο απαιτούμενος συντελεστής δόμησης και έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με την ΕΠΟ. Αυτό που απομένει είναι να καταλήξουμε σε ποιο μοντέλο θα υλοποιηθεί το πρότζεκτ του προπονητικού κέντρου, αν για παράδειγμα υπάρχει συνεκμετάλλευση. Δεν νομίζω, πάντως, ότι μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα», ανέφερε ο Μάρκου σε αθλητική εφημερίδα και πρόσθεσε:

«Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την ΕΠΟ και στην περιοχή μας θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο για τις εθνικές ομάδες».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι έχουν γίνει συζητήσεις και με τον Αχιλλέα Μπέο για το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί προπονητικό κέντρο στον Βόλο, όπου είναι Δήμαρχος. Ωστόσο, το σενάριο να μετακομίσει εκεί η Εθνική δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σχόλια