Σπύρος Μαραγκός : Μέσα από την δουλειά θα έρθουν τ’ αποτελέσματα

Ο κ. Σπύρος Μαραγκός, προπονητής στην Ακαδημία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιοκτήτης του «ARENA SOCCER CLUB», μίλησε αποκλειστικά στο football-academies.gr, χορηγό επικοινωνίας του 8ου Gerard camp ποδοσφαίρου.

Μας είπε για την μεγάλη συμβολή του κ. Γιάννη Σαμαρά στην ακαδημία, για την υπομονή που πρέπει να έχουν οι γονείς και το παιδί, αλλά και την δουλειά που πρέπει να κάνει το παιδί που έχει ταλέντο.

Κύριε Μαραγκέ, πείτε μας δυο λόγια για το Gerard camp, που διοργανώθηκε εδώ στις πολύ όμορφες εγκαταστάσεις σας;

Ήταν ένα ιδιαίτερο camp, δούλεψε πιο πολύ πάνω σε αδυναμίες που υπάρχουν σε αυτές τις ηλικίες. Θεωρώ, πως ήταν επιτυχές. Ανταποκρίθηκε ο κόσμος και μάλιστα, απ’ όλη την Ελλάδα. Εγώ συμμετείχα πρώτη φορά σ’ αυτό το camp και είχα και την τιμή να το φιλοξενώ, εδώ στο χώρο μου. Νομίζω πως στέφτηκε με επιτυχία η διοργάνωση!

Πείτε μας για τη νέα πνοή που έχει δώσει ο κ. Σαμαράς στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, με την ιδιότητά σας ως προπονητής της ακαδημίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ο κ. Σαμαράς βοήθησε και άλλαξε γενικώς τη φιλοσοφία της δομής της ακαδημίας. Η τεχνογνωσία, που ο ίδιος έχει σε θέματα υποδομών, λόγω της διαμονής και της ενασχόλησης του τόσο καιρό με τις υποδομές στην Ολλανδία, αλλά και η αγάπη που έχει για το ποδόσφαιρο και τις υποδομές του, έκανε εμάς που δουλεύουμε μαζί του τυχερούς. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που μπόρεσε και ήρθε στην ομάδα μας…

Αυτό που ζήσαμε εμείς και βιώσαμε αυτό το χρόνο, είναι πως ξαφνικά μια μεθοδική δουλειά, μπορεί να έχει πολλά και ωραία αποτελέσματα στο τέλος.

Φαίνεται και μας το είχατε πει κι άλλη φορά, ότι μέρα με τη μέρα το επίπεδο ανέβηκε τόσο, που σχεδόν κι εσείς δεν περιμένατε… Αυτό οφείλεται στη νέα τεχνική και στα νέα συστήματα προπόνησης που μπήκαν στην  ακαδημία, με την έλευση του κ. Σαμαρά;

Εγώ θεωρώ πως είναι η μεθοδική δουλειά και η προπόνηση που γίνεται εκεί μέσα. Η σταδιακά απαιτητικότερη προπόνηση, σε επίπεδο δουλειάς και ωρών, που γίνεται στα παιδιά. Και από κει και πέρα δόθηκε και η δυνατότητα  σε κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο, ν’ αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία και ουσιαστικά να βελτιώσουν πιο γρήγορα τις αδυναμίες τους. Αυτό είναι η ουσία .

Τι πρέπει να κάνει ένα παιδί ταλέντο, ώστε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο;

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι προπόνηση! Μέσα από την προπόνηση θα βγει το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να βιάζεται, πρέπει σιγά – σιγά, γιατί αν προσπερνάει κάποια πράγματα της ηλικίας, κάποιες εξειδικεύσεις της ηλικίας, μετά αυτές τις ελλείψεις θα τις βρει μπροστά του.

Η ουσία είναι, να υπάρχει υπομονή κι από τους γονείς, αλλά και από  το παιδί που έχει ταλέντο. Να ξέρει, πως μέσα από την δουλειά θα έρθουν τ’ αποτελέσματα.

Τα παιδί αυτής της ηλικίας που παίζει ποδόσφαιρο έχει  και αρκετές στερήσεις, σε σχέση με υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Για να παίξει το παιδί ποδόσφαιρο, πρέπει να το πάρει απόφαση, να το αγαπάει και να το ακολουθεί. Πιστεύω αν το αγαπάει και ακολουθεί το σωστό δρόμο, θα έχει μια πολύ καλή εξέλιξη. Δεν μπορώ να ξέρω, αν θα παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αν όχι, θα έχει την υποδομή, θα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Θα δούμε νέα πράγματα τη νέα σεζόν, όσον αφορά την ακαδημία του Παναθηναϊκού;

Θέλω να πιστεύω, πως ναι.

Υπάρχει κάποιος ανάλογος προγραμματισμός  σ’ αυτό;

Με τη συγκέντρωση των παιδιών στην Παιανία θα παρθούν οι αποφάσεις.

Αυτά ο κ. Σαμαράς τα ξέρει, αυτός τα οργανώνει. Δεν μπαίνουμε εμείς, σ’ αυτές τις λεπτομέρειες. Δουλειά μας είναι να προπονούμε τα παιδιά, να βελτιωνόμαστε εμείς  και να μεταδίδουμε στα παιδιά που έχουμε, στον καλύτερο βαθμό, τις γνώσεις μας.

Κύριε Μαραγκέ, σας ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία.

Σας ευχαριστώ και εγώ.

Σχόλια