Η Αγγλική «Μασία» εδρεύει στο Σαουθάμπτον! – Δημιουργεί και πουλά παίκτες!

Η πολυδιαφημισμένη ακαδημία της Barcelona με τα τρομερά αποτελέσματα που έχει να επιδείξει (ειδικά τη τελευταία δεκαετία), βρίσκει συνεχιστή στο πρόσωπο των ”Αγίων”. Οι οποίοι έχουν στη σύνθεση τους αρκετούς ποδοσφαιριστές από τα ”σπλάχνα” τους στη πρώτη ομάδα, προσθέτοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Για την ακρίβεια το φυτώριο της Southampton εδώ και καιρό παράγει ”διαμάντια”, τα οποία τα στέλνει σε άλλες ομάδες με το σωστό αντίτιμο, κάνοντας όλο και πιο πλούσιο το σύλλογο. Αλλά είπαμε αν δεν λέγεσαι Μanchester, Liverpool, Chelsea, Αrsenal κτλ., όλα αυτά περνούν στα ψιλά γράμματα, προωθώντας τα ΜΜΕ τα κατορθώματα των λεγόμενων ”μεγάλων” του Αγγλικού και παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι μέχρι το 2009 η ομάδα πάλευε για τη σωτηρία της στη League One και εν έτη 2015 είναι μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Premier League. Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι από το Staplewood (προπονητικό κέντρο της Soton) έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα οι Walcott και Chamberlain των ”Κανονιέρηδων”, ο Luke Saw της United και ο Lallana της Liverpool. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά αναφέρουμε τους πιο πρόσφατους εξ αυτών.

Ως ”Αιμοδότης” φαντάζει για τους περισσότερους Αγγλικούς συλλόγους η αρμάδα του Ronald Koeman η οποία και αυτή τη στιγμή, έχει τη τύχη να έχει στη διάθεση της αρκετούς από τους αστέρες του μέλλοντος. Για αυτό συγκρατείστε τα ονόματα των Ward-Prowse, Gallagher, Reed και του Targett, που ξεχωρίζουν ήδη στη πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις τη περσινή σεζόν έφθασαν τα 100 εκ. λίρες, με την ομάδα να βρίσκεται στη κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Στα ταμεία υπάρχουν αρκετά χρήματα αυτή τη στιγμή και μαζί με τις εξαιρετικές υποδομές που αναφέραμε, δημιουργείται το ποδοσφαιρικό ”θαύμα” που ακούει στο όνομα Southampton. Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας πρέπει να δοθεί βέβαια και στον Ολλανδό coach, ο οποίος με τις επιλογές του έχει βγάλει ασπροπρόσωπους τους οπαδούς και τη διοίκηση.

Για αυτό δεν μας πειράζει αν έφυγε ο Clyne ή αν ακολουθεί το δρόμο της εξόδου και ο Schneiderlin, το ”μοναστήρι” να ναι καλά και οι ”Saints” θα συνεχίσουν να γιγαντώνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο..

Τμήμα Ειδήσεων football-academies.gr
Πηγή:saintsfcgreeksupporters.blogspot.gr

Σχόλια