Σκέφτεται να εγκρίνει την τέταρτη αλλαγή η UEFA

Η UEFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανάψει το πράσινο φως για τη δυνατότητα των ομάδων να πραγματοποιούν τέσσερις αλλαγές στα παιχνίδια, τη στιγμή που ετοιμάζει να πάρει αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη του χουλιγκανισμού.

Η υγεία των ποδοσφαιριστών, η οποία έχει επιβαρυνθεί αρκετά από το βεβαρυμένο πρόγραμμα, έπεσε ως θέμα στο πρόσφατο meeting της UEFA, η οποία, σύμφωνα με τη Marca, εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκρίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης και τέταρτης αλλαγής στα παιχνίδια.

Είναι ένα μέτρο το οποίο έχει εφαρμοστεί πειραματικά στις μικρές διοργανώσεις της UEFA με τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να το συζητούν ξανά στο συνέδριο της Κυριακής στην Μπρατισλάβα και να δείχνουν θετικοί ως προς την εφαρμογή του.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν είναι πολύ προβληματισμένος μετά τα περιστατικά βίας στο Μπιλμπάο, πριν την αναμέτρηση της Αθλέτικ με τη Σπαρτάκ, με την UEFA να ετοιμάζεται να πάρει αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη των φαινομένων του χουλιγκανισμού. Σε αυτό βέβαια, η UEFA περιμένει και τη συνεργασία με τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών καθώς θεωρεί πως χωρίς ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Σχόλια