Σκάουτερ της Σίτι: «Εξετάζουμε παίκτες που δεν θα κοιτούσαμε αν δεν υπήρχε καραντίνα»

Ο Διευθυντής Διεθνούς Σκάουτινγκ και Στρατολόγησης της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπ Νιούμαν, εξήγησε στον δημοσιογράφο Μαρκ Άρμστρονγκ τις ιδιαιτερότητες της εποχής.

Η καραντίνα έχει δώσει πολύ χρόνο και βοήθεια στους σκάουτερς όλων των ομάδων. Τα πρωταθλήματα έχουν «κλείσει» μαζικά, άρα οι ομάδες και οι παίκτες δεν εξελίσσονται, δεν εμφανίζονται νέοι, δεν χάνονται στις λίστες οι παλιοί, και, κυρίως, δεν υπάρχει βιασύνη, αφού όλα κάποτε θα συνεχίσουν. Σαν να περιγράφουμε ένα τάιμ άουτ διαρκείας…

Ενώ από τη μία ωφελούνται, όμως, οι σκάουτερς, από την άλλη τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία των ευρημάτων τους, αφού κανείς δε βάζει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα επιστρέψουν όπως «έδειχναν παλιά» οι παίκτες που παρακολουθεί κάθε ομάδα τώρα. Όπως επίσης και πότε θα επιστρέψουν, με σύννεφα να σκεπάζουν ακόμη και τα χρονικά όρια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Στη Μάντσεστερ Σίτι, πάντως, όπως αποκαλύπτει ο Διευθυντής του τμήματος Διεθνούς Σκάουτινγκ και Στρατολόγησης, έχουν χρόνο να εξετάζουν περιπτώσεις που υπό άλλες συνθήκες απλώς θα προσπερνούσαν….

«Υπάρχουν πολλοί στους οποίους πρέπει να συγκεντρωθούμε και δουλεύουμε πάνω στους αγώνες του τελευταίου εξαμήνου, παρακολουθώντας παίκτες», εξηγεί ο Ρομπ Νιούμαν. «Η διακοπή μας επιτρέπει να εξετάζουμε παίκτες που ίσως δεν θα κοιτούσαμε αν δεν είχαν κλείσει όλα.

Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε. Προφανώς είναι δύσκολο για εμάς επειδή δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί με τη μεταγραφική περίοδο, αλλά πρέπει να λειτουργούμε αυτήν την περίοδο σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα στο σχετικό κομμάτι.

Για εμάς συγκεκριμένα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε του χρόνου στο Champions League, ή ακόμα και την μεθεπόμενη σεζόν. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά σενάρια για τα οποία πρέπει να οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι, αλλά έχουμε πολύ χρόνο να εξετάσουμε τα πράγματα».

Πηγή repress.gr

Σχόλια