1o Πασχαλινό Τουρνουά της SKODA ΞΑΝΘΗ 17-19 Απριλίου 2012

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει πως το διάστημα 17-19 Απριλίου θα διοργανώσει το 1ο Πασχαλινό Τουρνουά στο αθλητικό της Κέντρο στα Πηγάδια Ξάνθης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την σχετική προκήρυξη.

Διοργάνωση του τουρνουά
Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., πάντα με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», και μετά την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Πρωτοχρονιάτικου Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου, διοργανώνει το 1ο Πασχαλινό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της στα Πηγάδια Ξάνθης.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ, πρότυπο για όλη την Ελλάδα σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και στην ανεύρεση και αξιοποίηση αθλητικών ταλέντων, διοργανώνει αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου με σκοπό να δώσει στους νέους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.
Η μεταφορά και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού αλλά και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελούν το βασικό στόχο της διοργάνωσης.

 

Τόπος διοργάνωσης
Το αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ βρίσκεται στα Πηγάδια (7 χλμ από την πόλη της Ξάνθης) και διαθέτει εκτός από τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα και άλλους χώρους για πολύπλευρες δραστηριότητες (www.skodaxanthifc.gr). Αποτελεί ιδανικό μέρος διακοπών και απόδρασης σε ένα άλλο τρόπο ζωής, με τη μοναδικότητα που προσφέρει και την εγγύηση του ξεχωριστού και της απoλαυστικής διαμονής για κάθε επισκέπτη (www.lechalet.gr).

Κόστος συμμετοχής
Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας ως σκοπό το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των αθλητικών γιορτών ποδοσφαίρου, διοργανώνει το 1ο Πασχαλινό τουρνουά ποδοσφαίρου με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η συμμετοχή των 100 Ευρώ στο τουρνουά περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό και τέσσερα γεύματα), καθώς και όλα τα οργανωτικά έξοδα.
Όλες οι ομάδες θα γευματίζουν και θα δειπνούν στο εστιατόριο του LE CHALET.

Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί

Παιδικό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1997 και 1998. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών. Επιτρέπονται έως και 6 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Προπαιδικό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1999 και 2000. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 80 Χ 60 μ., 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τζούνιορ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2001 και 2002. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 70 Χ 50 μ., 9:9, εστίες 5μ., με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφσάιντ (παρά μόνο σε εξόφθαλμες περιπτώσεις). Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

Συμμετέχουσες Ομάδες
Οι ομάδες που συμμετείχαν σε προηγούμενα τουρνουά με ένα ή περισσότερα τμήματα είναι οι ακόλουθες: Ηρακλής Θεσ/νικής, Άρης Θεσ/νίκης, Πανδραμαϊκός, Πιερικός, Πανθρακικός, ΑΟ Βιστωνίδας, Ακαδημία Γιαννιτσών, ΑΕ Φαλήρου Θεσ/νίκης, Καππαδόκες Αλεξ/λης, Παύλος Μελάς Θεσ/νίκης, Ορφέας PUMA Ξάνθης, ΠΑΟΝΕ Θεσ/νίκης και Skoda Ξάνθη.
Για το 1οο Πασχαλινό τουρνουά πρόσκληση έχει αποσταλεί σε όλες τις ακαδημίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε πολλές της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η ανταπόκριση είναι ήδη ενθαρρυντική και γίνονται προσπάθειες για συμμετοχή από ομάδες του εξωτερικού και την Κύπρο.
Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή

Ποινές
Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά.
Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται πεντάλεπτη αποβολή.
Τρεις κίτρινες κάρτες ή απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.
Κόκκινη κάρτα για χειροδικία ή εξύβριση αντιπάλου ή διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά.
Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.
Τα σωματεία – ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.

Γενικές Διατάξεις
Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης).
Στην τελική κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων σε περίπτωση ισοβαμίας θα μετρήσει κατά σειρά: α) η διαφορά τερμάτων β) η καλύτερη επίθεση γ) η καλύτερη άμυνα δ) ο μεταξύ τους αγώνας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διεξάγεται κλήρωση.
Στα παιγνίδια κατάταξης, σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπηθούν πέναλτι.
Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά).

Έπαθλα αγώνων
Στους δύο πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και κύπελλα.
Στην τρίτη ομάδα κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια.
Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες απονέμονται αναμνηστικά συμμετοχής.
Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται στον πρώτο σκόρερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τουρνουά.
Για την καλύτερη λειτουργία του τουρνουά και την αξιόπιστη βαθμολόγηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή, του πρώτου σκόρερ και του καλύτερου τερματοφύλακα, παρακαλούμε οι ποδοσφαιριστές να κρατούν σταθερά νούμερα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όμοια με αυτά που αναγράφονται στην κατάσταση συμμετοχής .

Διαιτησία
Όλους τους αγώνες του τουρνουά θα διευθύνουν αξιολογημένοι διαιτητές του τοπικού συνδέσμου διαιτητών. Οι διαιτητές των αγώνων εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

Ιατρική κάλυψη
Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα παρευρίσκεται γιατρός.

Παρατηρητές
Παρατηρητές αγώνων είναι οι τεχνικοί υπεύθυνοι της ακαδημίας της SKODA Ξάνθης, οι οποίοι ελέγχουν τα παιγνίδια, βοηθούν τις αποστολές των ομάδων και φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά.

Γενικές Παρατηρήσεις
Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν και στους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες).
Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας στα ξενοδοχεία διαμονής και της μη πρόκληση υλικών ζημιών και φθορών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Υποδομών της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, κ. Περικλή Καλογιάννη, στο τηλ.:  6942290942 , fax: 25410 62085, και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση p.kalogiannis@skodaxanthifc.gr.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας του football-academies.gr και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε  like στη σελίδα Football-Academies

Σχόλια