Σ.Μαραγκός : Θα αλλάξουν πολλά στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού – Μέρος της προετοιμασίας στο Σοφικό (VIDEO)

Ο κ. Σπύρος Μαραγκός βρέθηκε με την ομάδα του την Κ13 της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, στο  Ρέθυμνο cup 2011, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση του τουρνουά.

Μετά την τελετή λήξης και το τέλος των εκδηλώσεων της Κυριακής 26/6/2011, παραχώρησε συνέντευξη στο football-academies.gr και στο νέο αθλητικό site της Κρήτης, το topikokritis.gr.

Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή της ομάδας του στο τουρνουά και εξέφρασε την πάγια θέση της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, ότι δεν στέκεται καθόλου στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά. Αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι τα παιδιά να παίρνουν εικόνες και εμπειρίες τέτοιες ώστε να μπορέσουν να τους βοηθήσουν στην μετέπειτα ποδοσφαιρική πορεία τους, να μαθαίνουν ποδόσφαιρο και όχι να παίζουν μόνο για το αποτέλεσμα.

Απένειμε τα εύσημα στο κ. Κώστα Ανυφαντάκη για την άψογη διοργάνωση του τουρνουά καθώς και για τις άρτιες εγκαταστάσεις που διαθέτει.

Όσο αφορά την ομάδα του και γενικά την ακαδημία του Παναθηναϊκού, ανέφερε: “Τα παιδιά μετά το τουρνουά αυτό, θα πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια για να ξεκουραστούν. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά γι’ αυτά τα παιδιά. Γενικά η ακαδημία του Παναθηναϊκού έχει ανέβει επίπεδο και θέλουμε να ανέβουμε ακόμη παραπάνω. Μέσα από την δουλειά, την επιμονή και την υπομονή θα επιτύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είδαμε σημαντικά αποτελέσματα από την δουλειά που κάναμε την χρονιά που τέλειωσε. Εφαρμόζοντας νέα δεδομένα προπόνησης, αλλάζοντας και ανεβάζοντας το επίπεδο της προπόνησης, τα αποτελέσματα που θέλαμε ήρθαν ποιο γρήγορα και παρόλο που το ήξερα πως αυτό θα γινόταν με εξέπληξε θετικά το τελικό αποτέλεσμα”.

Σε ερώτησή μας αν θα υπάρξουν κάποιες άλλες αλλαγές στην ακαδημία δήλωσε: “Βάλαμε ψηλά την βάση από την περσινή χρονιά και θα προσπαθήσουμε να πάμε ένα επίπεδο ακόμη ποιο πάνω τον πήχη, ώστε να δώσουμε παραπάνω ώθηση στα παιδιά. Όσα παιδιά έχουν τις δυνατότητες σίγουρα θα πάνε  ποιο ψηλά. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα ακόμη στην ακαδημία”.

Ο Σπύρος Μαραγκός στάθηκε στην ψυχολογική υποστήριξη στην οποία πρέπει να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους και τους ευχαρίστησε, αλλά απέτρεψε τις τύπου “συμβουλές”, από διάφορους ειδήμονες του χώρου.

Σε ερώτησή μας για τον τόπο διεξαγωγής της προετοιμασίας των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, μας είπε ότι όλες οι ηλικίες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία από την Παιανία στις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν και σε κάποιο χρόνο μετά η ακαδημία θα μεταβεί σύσσωμη στο Σοφικό Κορινθίας, όπου θα την συνεχίσει την προετοιμασία για κάποιο διάστημα”.

Έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας : “Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε σκαλί με την έλευση του κ. Γιάννη Σαμαρά. Σ’ εμάς τους προπονητές της ακαδημίας, με τις ιδέες, την φιλοσοφία του και τις γνώσεις που έχει μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Μας έδωσε ένα κίνητρο παραπάνω να ασχοληθούμε με κάτι που πραγματικά αγαπάμε πολύ”.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο όλη την συνέντευξη

{youtube width=”615″ height=”400″}Lhg49bgj-2E{/youtube}

Σχόλια