Η Ρόδος είναι ερυθρόλευκη!

Η έναρξη συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον ΑΣ Χάλκης και τα εγκαίνια του νέου Αθλητικού Κέντρου. 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου στη Ρόδο η επίσημη έναρξη της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον ΑΣ Χάλκης σε επίπεδο Σχολής Ποδοσφαίρου αλλά και τα εγκαίνια του νέου Αθλητικού Κέντρου του συλλόγου στην Παστίδα. 

 Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν στην Ρόδο ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης και ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος οι οποίοι μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου για την σημασία της δημιουργίας Σχολής στο όμορφο νησί του Αιγαίου αλλά και για την συνεργασία με τον ΑΣ Χάλκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που «φιλοξενήθηκε» σε ξενοδοχείο της Ρόδου εκτός από τους δυο εκπροσώπους του Ολυμπιακού μίλησε ο επικεφαλής της Σχολής και προπονητής κ. Άγγελος Φραγκάκης αλλά και ο τεχνικός διευθυντής κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλοςκαι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κ. Αλέκος Κακλαμάνος και κ. Ανδρέας Τσακμακίδης.

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Κυριάκος Καραταϊδης, ο οποίος παρακολούθησε και προπόνηση της Μικτής στο νέο γήπεδο του ΑΣ Χάλκης και μίλησε στους ποδοσφαιριστές της κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είπε μεταξύ άλλων:

« Γνωρίζω από παλιά όταν ερχόμουνα σαν ποδοσφαιριστής με τον Ολυμπιακό, ότι έχει τεράστια δυναμική στην Ρόδο ο Ολυμπιακός αλλά βέβαια αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Νομίζω ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές, πήρα μια εικόνα από το γήπεδο, υπάρχει μέλλον, υπάρχει όραμα, είναι μια οικογένεια τα παιδιά. Είναι δύσκολο το έργο το ξέρουν και οι ίδιοι. Θα είμαστε συμπαραστάτες από κοντά και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ μαζί με τον κ. Νάνο. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή συνεργασία γιατί μέσα από τις σχολές υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά τα οποία αυτή την στιγμή στελεχώνουν τα τμήματα τα ανταγωνιστικά των ακαδημιών. Γιατί όχι και αύριο παιδιά από αυτή εδώ την σχολή να μπορούν ανέβουν στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη και να δούνε από μια άλλη οπτική γωνία και να παλέψουν αυτό το όνειρο και να παίξουν στην μεγάλη ομάδα».

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος από την πλευρά του σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Σκοπός αυτής της συνεργασίας και μέσα από αυτές τις συνεργασίες που κάνουμε με όλες τις σχολές, ο Ολυμπιακός έχει ένα δίκτυο περίπου πέντε ζωνών Ελλάδα- Κύπρο-Αμερική και πρόσφατα Λονδίνο. Ουσιαστικά δεν είναι μόνο η αξιοποίηση του ταλέντου, η αξιοποίηση ανταγωνιστικών παικτών αλλά και να δώσουμε στα παιδιά κίνητρο να συμμετέχουν να αθλούνται και μέσα από πρωτοβουλίες να γίνουν και να σταθούν ενεργοί πολίτες. Θέλουμε μέσα από τις σχολές ποδοσφαίρου, διότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, να αποκτήσουν  ευαισθησίες και φυσικά να προσφέρουν, αν θέλετε, με τον δικό τους τρόπο προς κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί από την πρώτη στιγμή που γνώρισα το επιτελείο της σχολής, διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα όραμα και φυσικά αγάπη. Χωρίς να το αγαπάς αυτό που κάνεις δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Επιπλέον, ένα σημαντικό είναι ότι το επιτελείο στον Ολυμπιακό είναι μια οικογένεια, στον Ολυμπιακό αυτό πρεσβεύουμε και δείγμα είναι πως μαζί μας είναι ο διευθυντής της Ακαδημίας ο κ. Καραταϊδης.  Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ενοποίηση μεταξύ τμημάτων υποδομών και σχολών του Ολυμπιακού, με σκοπό να ακολουθούμε τον ίδιο προπονητικό προγραμματισμό και φυσικά να έχουμε την ίδια φιλοσοφία και κοινό όραμα».

Ο επικεφαλής της νέας Σχολής του Ολυμπιακού κ. Άγγελος Φραγκάκης τόνισε ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου: «Καλωσορίζω με την σειρά μου τον κ. Βασίλη Νάνο διευθυντή των σχολών του Ολυμπιακού και τον διευθυντή της Ακαδημίας κ. Κυριάκο Καραταΐδη. Να ευχαριστήσω επίσης τον κ. Αλέκο Κακλαμάνο και τον κ. Ανδρέα Τσακμακίδη, οι οποίοι είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τους οποίους υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και θα μας βοηθήσουνε μελλοντικά. Πρωταγωνιστής της σημερινής συνάντησης είναι ο Ολυμπιακός  και νιώθω πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με αυτή την μεγάλη ομάδα, την μεγάλη ΠΑΕ που είναι πλέον ευρωπαϊκή, παγκόσμια». 

Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού μαζί με τα μέλη της Χάλκης και τους Ροδίτες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο. 

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Αθλητικού Κέντρου ΑΣ Χάλκης στην Παστίδα Ρόδου στα οποία έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, εκτός φυσικά από τους κ.κ Καραταϊδη, Νάνο, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλλος, Αιδεσιμότατος Μακάριος και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Παστίδας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Χατζηδιάκος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Κρεμαστινός, οι πρώην Βουλευτές Υψηλάντης, Ζωϊδης, Παπνικόλας, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βαληνάκης και εκπρόσωποι φορέων του νησιού. Πριν από τα εγκαίνια παιάνισε Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου ενώ δόθηκε φιλικό παιχνίδι μεταξύ των Βετεράνων της Ρόδου και Διαγόρα με τους Βετεράνους του ΑΣ Χάλκης.

Μια νέα σελίδα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ρόδου μόλις άνοιξε και ο Ολυμπιακός μαζί με τον ΑΣ Χάλκης θα δουλέψουν για να γίνει το ερυθρόλευκο νησί και “κυψέλη” από την οποία θα ξεπηδήσουν νέα ταλέντα που θα στελεχώσουν τις ομάδες του Ολυμπιακού. 

Σχόλια