Ριζικές αλλαγές στην Ακαδημία της ΑΕΚ

Μεγάλες αλλαγές επέρχονται στη λειτουργία της ακαδημίας της ΑΕΚ, μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Σαράντη από τα τμήματα υποδομής, τα οποία περνούν σε μια νέα εποχή.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου που έχει πάρει πάνω του το πλάνο της επόμενης μέρας μαζί με τον Αλέξη Αλεξίου είχε συνάντηση με τους Τσάνα, Παπαποστόλου και Γεωργέα οι οποίοι θα έχουν την πλήρη εποπτεία στην ακαδημία.

Τα τμήματα από δέκα θα μειωθούν σε πέντε και θα μείνουν οι ομάδες Κ11, Κ13, Κ15, Κ17 και Κ19, ενώ θα υπάρξει και μεγάλη μείωση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που ανήκουν στην ακαδημία. Ήδη έχει γίνει η σχετική αξιολόγηση και έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών.

Κάθε τμήμα θα αποτελείται το πολύ από 25-30 παίκτες, προκειμένου να γίνεται πιο ποιοτική δουλειά, ενώ θα ενισχυθεί το τμήμα σκάουτινγκ, στο οποίο υστερεί η ΑΕΚ.

Οι ομάδες Κ19, Κ17 και Κ15 θα συνεχίσουν ως έχουν, αφού συμμετέχουν και στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Σούπερ Λίγκα.

Σε ό,τι αφορά στους προπονητές, θα παραμείνουν σχεδόν όλοι αλλά με κάποιες ανακατανομές αρμοδιοτήτων.

Τέλος, το ένα γήπεδο που είναι διαθέσιμο στα Σπάτα για τις ακαδημίες δεν αρκεί, ειδικά λόγω και των μέτρων για τον κορωνοϊό. Έτσι είναι πιθανό να νοικιαστεί από την ΠΑΕ ένα άλλο γήπεδο για να καλυφθούν οι ανάγκες, μέχρι να είναι έτοιμα προς χρήση τα νέα γήπεδα στο προπονητικό της ομάδας.

Πηγή sport-fm.gr

Σχόλια