Recovery Pump: Η επαναστατική Μέθοδος Λειτουργικής Αποκατάστασης

Επιτάχυνε τους φυσικούς τρόπους αποκατάστασης του ίδιου του σώματός σου και ανέκτησε γρήγορα τα επίπεδα της ύψιστης απόδοσής σου, με την πιστοποιημένη τεχνολογία που απευθύνεται στην πηγή του μυϊκού πόνου!!!

Η επιστήμη της Φυσικοθεραπείας και η εξέλιξη της Τεχνολογίας παρουσιάζουν το Recovery Pump, μία συσκευή που θα αλλάξει όσα ξέρατε για την αθλητική αποθεραπεία και την αποκατάσταση!

Μερικά από τα επτασφράγιστα μυστικά που κρατούν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα μακριά από τραυματισμούς αρχίζουν να βλέπουν σιγά – σιγά το φως της δημοσιότητας.

Λίγο μετά το τέλος ενός περσινού νικηφόρου κυριακάτικου αγώνα, απέναντι στην Σεβίλλη, ο κατάκοπος Νεϊμάρ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία του με μία παγοκύστη στον αριστερό του ώμο, θέλοντας να καθησυχάσει τους followers του πως το χτύπημα που δέχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο κατά την διάρκεια του ματς, δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Άθελα του όμως, πρόδωσε ένα από τα πιο καλά κρυμμένα ιατρικά μυστικά στα ενδότερα της Μπαρτσελόνα.

Τα πόδια του Βραζιλιάνου άσου ήταν καλά σκεπασμένα από κάτι που έμοιαζε με μία κουβέρτα, από την οποία προ-εξείχαν δύο σωλήνες, οι οποίοι κατέληγαν σε ένα περίεργο. μηχάνημα. Αυτό ήταν! Το μυστικό είχε αποκαλυφθεί.

Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα μυϊκής αποκατάστασης, το οποίο η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί με εκπληκτική επιτυχία από πρόπερσι. Θεωρείται η τελευταία λέξη στην επιστήμη της πρεσοθεραπείας, που είναι η αποκατάσταση, μέσω της ατμοσφαιρικής πίεσης, που αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα στην καθημερινή δουλειά ενός επαγγελματία αθλητή.

Οι ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα, που πήραν… δουλειά για το σπίτι, έψαξαν το θέμα και έμαθαν ότι όλοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας των «μπλαουγκράνα» χρησιμοποιούν το μηχάνημα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μετά από τις προπονήσεις. Η ένταση και η συχνότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η επιβάρυνση κατά την διάρκεια των αγώνων ή οι ενοχλήσεις που μπορεί να αισθάνεται κάποιος παίκτης.

Κάθε φορά που ένας ποδοσφαιριστής αισθάνεται τα πόδια του βαριά οφείλει να το δηλώσει αμέσως στο ιατρικό τιμ που στην συνέχεια μελετά τα εργομετρικά στοιχεία που προκύπτουν από τα γιλέκα GPS που φοράνε οι ποδοσφαιριστές σε κάθε προπόνηση, αλλά και τον πλήρη φάκελο του ώστε να αξιολογηθεί ο βαθμός καταπόνησης που έχει υποστεί και η ανάγκη για… αποσυμπίεση!

Μία συνεδρία διαρκεί από 30 έως 45  λεπτά, παρακολουθείται αυστηρά από φυσιοθεραπευτή, ενώ οι πιο συχνοί «πελάτες» είναι η τριπλέτα MSN που σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από κάθε παιχνίδι είναι αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη μυϊκή καταπόνηση και τα περισσότερα χτυπήματα.

Είναι τέτοια η επιτυχία του συγκεκριμένου μηχανήματος, που ο Νεϊμάρ έχει ένα τέτοιο στο σπίτι του για να μπορεί να αναζωογονεί τα… εργαλεία της δουλειάς του, όποτε το κρίνει σκόπιμο, ενώ όλοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας έχουν αναφέρει ότι από την στιγμή που εισήχθη αυτή η νέα καινοτομία στο εσωτερικό του συλλόγου, αισθάνονται τα πόδια τους πιο ελαφριά, επιτυγχάνουν αποκατάσταση μετά από αγώνες ή προπονήσεις πολύ πιο γρήγορα από ότι παλιότερα και νιώθουν πολύ πιο ανθεκτικοί. Το γεγονός ότι μετά από 47 επίσημα παιχνίδια στην σεζόν, οι Καταλανοί έχουν φέτος μόνο 10 μυϊκούς τραυματισμούς, μαρτυρά πάρα πολλά.

Όσοι ακόμα νομίζετε ότι οι θλάσεις σε μία ομάδα έρχονται από την γκαντεμιά, την κακοδαιμονία ή το κακό μάτι, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε. Η λύση δεν είναι το ευχέλαιο ή τα… μαντζούνια, αλλά η επιστήμη. Η Μπαρτσελόνα για μία ακόμα φορά δείχνει τον δρόμο… (AS, MARCA, BLEACHER REPORT)

Τι είναι το Recovery Pump;

Το Recovery Pump είναι μία συσκευή διαβαθμιζόμενης διαλείπουσας διαμερισματικής συμπίεσης, η οποία παρέχει ταχύτερη αθλητική αποθεραπεία και εξασφαλίζει καλύτερη επίδοση.

Πώς λειτουργεί;

Εφαρμόζεται για 30 έως 45 λεπτά μέσω ειδικών ανατομικών καλυμμάτων, τα οποία προσκολλώνται σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ενεργές διαδοχικές συμπιέσεις αυξάνουν τη φλεβική αποκατάσταση, με το να επιταχύνουν πολύ γρήγορα την απορρόφηση από το σώμα των στοιχείων που προκαλούν μυϊκούς πόνους και κούραση στους μύες.

Συγκεκριμένο επίπεδο συμπίεσης, μετρημένο σε mm Hg, αυξάνει την κυκλοφορία σε όλα τα επίπεδα του φλεβικού συστήματος με αποτέλεσμα να απομακρύνει αποτελεσματικά τα απόβλητα του μεταβολισμού και γρηγορότερα από οποιοδήποτε παραδοσιακό τρόπο αποκατάστασης ή μόνο ξεκούρασης.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται;

Το λεμφικό μας σύστημα και τα «δοχεία» του αίματός μας δουλεύουν μαζί για να πετάνε το άχρηστο υλικό από τα κύτταρά μας με φυσικό τρόπο.

Η κίνηση των μυών, όμως, είναι απαραίτητο να διεγείρει τη διαδικασία γιατί το λεμφικό σύστημα δεν έχει αντλία. Συχνά οι αθλητές πραγματοποιούν ελαφριά άσκηση για να επιτύχουν αυτή τη μυϊκή σύσπαση και να αυξήσουν την κυκλοφορία, κάτι που ονομάζεται ενεργή αποθεραπεία.

Η φυσική λειτουργία του σώματος, όμως συχνά δεν επαρκεί και δε γίνεται αρκετά γρήγορα. Για αυτό το λόγο το Recovery Pump χρησιμοποιείται κατ’ εξοχήν στον αθλητικό τομέα, τόσο κατά την αποθεραπεία, όσο και κατά την αποκατάσταση.

Η εφαρμογή του δεν περιορίζεται, όμως, μόνο μετά τον αγώνα ή την προπόνηση, αλλά ενδείκνυται και στην προαγωνιστική χαλάρωση. Έχει, επίσης, εφαρμογές στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών τραυματισμών μέσω της απομάκρυνσης των ουσιών της φλεγμονής, την αποστράγγιση των υγρών και τη μείωση του οιδήματος.

Τι προσφέρει το Recovery Pump;

Προσφέρει αύξηση της αιματικής ροής, ενίσχυση της φλεβικής και λεμφικής επιστροφής και αποτελεσματική απομάκρυνση των καματογόνων ουσιών της άσκησης. Μειώνει τον πόνο, τις κράμπες και τον μυϊκό κάματο. Χαλαρώνει τους μύες, προλαμβάνει τραυματισμούς και το σύνδρομο της υπερκόπωσης που προκύπτουν από έναν ατελή κύκλο αποθεραπείας.

Επισπεύδει την αποθεραπεία μετά την άσκηση. Παρ’ όλο που το ανθρώπινο σώμα από τη φύση του αφαιρεί τα απόβλητα που προκαλούν μυϊκούς πόνους και κούραση, αυτό παίρνει χρόνο. Το Recovery Pump παρέχει σε σοβαρούς αθλητές μία επιθετική αλλά πολύ φυσική εναλλακτική στην παθητική αποθεραπεία. Το Recovery Pump ξεπερνάει κατά πολύ τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν πολλοί παραδοσιακοί τρόποι αποθεραπείας. Το σύστημα μιμείται την εντοπισμένη ενεργητική αποθεραπεία με έναν παθητικό, θεραπευτικό και ξεκούραστο τρόπο.

Τώρα και στην Ελλάδα

Κορυφαίοι αθλητές, μεγάλοι σύλλογοι, επαγγελματίες άσκησης και αποκατάστασης σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται το Recovery Pump.

Πλέον, την ευκαιρία να απολαύσουν τις υπηρεσίες του Recovery Pump έχουν οι όλοι οι αθλητές, ερασιτέχνες και  επαγγελματίες, σε όλη την Αθήνα! 

Πληροφορίες – Ραντεβού (για το νομό Αττικής)

Γιάννης Δημητρούλιας
Φυσικοθεραπευτής
τηλ. 6977355748

Σχόλια