ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: ΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές στην Ελλάδα «γιατί στο εξωτερικό να είναι τόσο πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα απ” ότι στην χώρα μας;». Η απάντηση για πολλούς είναι οι λιγοστές οικονομικές δυνατότητες της χώρας ώστε να υποστηρίξει το άθλημα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που δεν βοηθά στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό κρύβεται στα τμήματα των υποδομών.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα σύντομο ταξίδι στην χώρα, η οποία έδωσε μία διαφορετική νότα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αυτή δεν είναι άλλη από την Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα όμως, θα ασχοληθούμε με μία ομάδα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και εδρεύει στη πόλη Σαν Σεμπαστιάν.

Ο λόγος για την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία αν και βρίσκεται στην 7η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Ισπανίας μέχρι στιγμής, είναι ένας σύλλογος που στην παγκόσμια κατάταξη με το ποια ομάδα έχει παράγει τους πιο πετυχημένους παίχτες των τελευταίων ετών βρίσκεται μόλις στην 8η θέση αφήνοντας πίσω της πολλά μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Από τους 27 παίχτες που έχει στο ρόστερ της, οι 12 προήλθαν από την ακαδημία της, δείχνοντας έτσι το πόσο παραγωγική ομάδα σε ποδοσφαιριστές είναι. Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλοί από τους παίχτες που βλέπουμε να αγωνίζονται στους μεγάλους συλλόγους της Ισπανίας αλλά και της Ευρώπης είναι ποδοσφαιριστές που «γεννήθηκαν» στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπως ο Τσάμπι Αλόνσο που αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές που πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια στα γήπεδα της Ισπανίας.

Επιπρόσθετα τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Σοσιεδάδ, παρέχουν στους ποδοσφαιριστές, τους πλέον υπερσύγχρονους χώρους προπόνησης κατέχοντας 4 γήπεδα 11×11 με φυσικό χλοοτάπητα και άλλα 3 με τεχνητό χλοοτάπητα, καθώς επίσης και τα 7 έχουν προδιαγραφές γηπέδων της FIFA. Ωστόσο, οι εγκαταστάσεις δεν σταματούν στο ποδοσφαιρικό κομμάτι καθώς διαθέτουν χώρους διαμονής πολυτελείας όπου έχουν χωρητικότητα 1.000 ατόμων.

Φυσικά όμως, όλα αυτά, για τις περισσότερες εγκαταστάσεις της χώρας μας φαντάζουν μαγικά για τις εποχές που ζούμε καθώς η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» όλους τους τομείς. Παρ’ όλα αυτά, πολλά ελληνικά σωματεία κάνουν υπερπροσπάθεια για την βελτίωση των εγκαταστάσεων τους αλλά και της γενικής τους φιλοσοφίας περί ακαδημιών με στόχο ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κινήσεις οι οποίες τιμούν και δείχνουν τον ζήλο των Ελλήνων που θέλουν να γυρίσουν μία νέα σελίδα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πηγή:minifootballnews.gr

Σχόλια