Θ. Ελευθεριάδης: “Έχουμε αντιπροσωπευτική εικόνα των παιδιών που έπαιξαν στο πρωτάθλημα των περιφερειών»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις εγκαταστάσεις της Μίκρας η Β’ φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων νέων και παίδων με την 2η περιφέρεια να είναι η νικήτρια στους νέους (προπονητής Φώτης Μαζουλουξής της ΕΠΣ Μακεδονίας) και την 3η περιφέρεια στους παίδες (προπονητής Κωνσταντινίδης Απόστολος της ΕΠΣ Κοζάνης).

Παρόντες φυσικά και στην τελευταία αγωνιστική ήταν  ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Θόδωρος Ελευθεριάδης αλλά και οι περιφερειακοί κ. Μουρατίδης Βασίλης (1η περιφέρεια), Στόϊλας Πέτρος (2η) και Βασιλείου Νίκος (3η) (φωτο), οι οποίοι παρακολούθησαν όλη τη σειρά των παιχνιδιών και πλέον έχουν την ευθύνη να στείλουν στην Ομοσπονδία τα ονόματα των «εκλεκτών» που θα αγωνιστούν την Μεγάλη Εβδομάδα στη Κατερίνη με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων ζωνών.

Η thes-academy.gr βρέθηκε στη Μίκρα και ζήτησε από τον κ. Ελευθεριάδη ένα σύντομο σχόλιο για τη διαδικασία της προεπιλογής :

“Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή τόσο εγώ όσο και οι περιφερειακοί προπονητές όλη τη σειρά των αγώνων στο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων που ολοκληρώθηκε σήμερα και σε λίγες μέρες θα στείλουμε στην Ομοσπονδία τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν τις τέσσερις εικοσάδες, δύο των παίδων και δύο των νέων οι οποίες θα αγωνιστούν στην Κατερίνη την Μεγάλη εβδομάδα με τις ζώνες της υπόλοιπης χώρας.

Εκεί θα παίξει κάθε ομάδα από 2 ματς. Εκεί θα γίνει η προεπιλογή της εθνικής Κ15 όπου συνολικά θα στελεχωθεί κατά 80% περίπου από τα συγκεκριμένα παιδιά και βέβαια θα υπάρξει μια ακόμα ευκαιρία για τους μεγαλύτερους που σημειωτέον δεν ανήκουν σε ΠΑΕ, να δείξουν την αξία τους παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών αλλά και πολλών συλλόγων που θα βρίσκονται εκείνες τις μέρες στην Κατερίνη”.

Να σημειώσουμε ότι στην Κατερίνη θα βρίσκονται τόσο ο άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος Λεωνίδας Βόκολος όπως επίσης και όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές, αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ομοσπονδίας και όπως πέρσι έτσι και φέτος, θα δοθεί ένα γιορτινό χρώμα στο τουρνουά.

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Ελευθεριάδη να μας πει δυο λόγια για την διαδικασία προεπιλογής έτσι όπως ορίστηκε από την Ομοσπονδία και κατά πόσο αυτή βοηθάει τον ίδιο έτσι ώστε να έχει μια συνολική άποψη των αγωνιστικών δυνατοτήτων των νεαρών παικτών. Μας είπε :

“Είναι η δεύτερη χρονιά που τηρείται αυτή η διαδικασία προεπιλογής εθνικών ομάδων και νομίζω ότι πάει καλά. Είχα μια αντιπροσωπευτική εικόνα από όλους τους ποδοσφαιριστές της Βόρειας Ελλάδας.

Από κει και πέρα επειδή πολλές ΠΑΕ ήδη έχουν εντάξει στο δυναμικό τους αρκετά από τα παιδιά των ερασιτεχνικών ομάδων που έχουν τμήματα υποδομής ή των ακαδημιών γενικότερα, θα έχω την ευκαιρία να τους παρακολουθήσω ξανά και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν δείχνουν την αξία τους στη σειρά των αγώνων των μικτών αλλά το πράττουν στη συνέχεια, οπότε όλοι όσοι έχουμε την ευθύνη της προεπιλογής για τις εθνικές ομάδες είμαστε πάντα παρόντες για να μπορούμε να ελέγχουμε την πρόοδο όλων των παικτών κι έτσι να κάνουμε πάντα τις πιο δίκαιες επιλογές”.

Πηγή:thes-academy.gr

Σχόλια