Ο Θ. Παχατουρίδης εκτός των Ρουγκαλά, Λυκογιάννη και Διαμαντάκο, “έδειξε” τον 96άρη Νίκο Βέργο

O ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής παίδων Θοδωρής Παχατουρίδης  μίλησε στο «κόκκινο» web radio REDonAIR και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση, στους ερυθρόλευκους μικρούς. Εκτός από τους Ρουγκαλά, Λυκογιάννη και Διαμαντάκο, εξήρε την ποδοσφαιρική αξία του 96άρη Νίκου Βέργου.

Στην ερώτηση σχετικά με την την ελληνοποίηση του Ολυμπιακού και τις ακαδημίες του απάντησε:

«Είναι θέμα της διοίκησης και υπάρχει η επιθυμία από τον κ. Μαρινάκη για να βγουν έλληνες ποδοσφαιριστές, είναι καθαρά θέμα διάθεσης του προέδρου να υλοποιηθεί το πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Εξαρτάται και από τα ίδια τα παιδιά, δεν φτάνει μόνο να είσαι στην 11αδα του Ολυμπιακού, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Πρέπει να κάνεις τεράστια προσπάθεια για να συνεχίσεις να είσαι στην 11άδα,αυτό είναι η δυναμική του χαρακτήρα, η προσωπικότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Το να μπαίνεις για 10 λεπτά και να βγαίνεις θεωρώ ότι δεν είναι κάτι, έτσι το νιώθω εγώ. Πρέπει ο παίκτης να έχει διάρκεια και στο παιχνίδι και στα χρόνια».

Στην ερώτηση για την άποψή του για τον Ρουγκάλα και τον Λυκογιάννη είπε:

«Τους είχα πριν δύο χρόνια στην εθνική παίδων που πήγαμε στα τελικά της Ευρώπης. Υπάρχουν και άλλα παιδιά, υπάρχει και ο Διαμαντάκος και τα 3 αυτά παιδιά είναι του 93.

Εγώ θα σας πάω και ποιο μπροστά, για ένα παιδί, που δεν το έχετε μάλλον δει και λέγεται Νίκος Βέργος και είναι του 96. Νομίζω ότι από αυτά τα 4 παιδιά και χωρίς να αδικήσω κανένα, εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους, το αν θα συνεχίσουν ή όχι.

Πρέπει να ξέρουν ότι κανένας δεν θα τους κάνει την χάρη. Όταν προσπαθείς, η προσπάθειά σου αυτή βγαίνει στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα, κάθε Σάββατο, που παίζουν στο under 20 και under 17.

Όταν προσπαθείς, είσαι ο πρωταγωνιστής, παίζεις καλά και κατά συνέπεια, σε βλέπουν οι παραπάνω και σε προωθούν στην πρώτη ομάδα. Κανείς δεν σου κάνει χάρη να σε ανεβάσει προς τα πάνω.

Μπορεί να ξέχασα και κάποιο άλλο παιδί, όμως όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο, είμαι σκληρός αλλά έτσι έμαθα, έτσι έζησα και έτσι προσπάθησα να πρωταγωνιστήσω.

Άποψή μου είναι ότι αυτά τα παιδιά θα πρέπει μέσα σε 2 χρόνια να παίζουν στην πρώτη ομάδα, γιατί δείχνουν αυτό το πράγμα τώρα, αν τα επόμενα χρόνια η απόδοσή τους δεν είναι τέτοια ώστε να πάνε στην πρώτη ομάδα δεν θα φταίω εγώ, ούτε κανείς, αλλά οι ίδιοι, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Σχόλια