Βέλλιος: ” Τη μεταγραφή στην Έβερτον την κέρδισα, μετά από ένα παιχνίδι με την Εθνική Νέων”

Να πετύχει στην Έβερτον είναι αποφασισμένος ο Απόστολος Βέλλιος, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στη “Sportday”. Επιπλέον ανέφερε ποιες ομάδες τον προσέγγισαν πριν τη μεταγραφή του στην Έβερτον, και υποδεικνύει ποιος είναι κατά τη γνώμη του, το κορυφαίο ταλέντο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Ο 20χρονος επιθετικός ψηφίστηκε πρόσφατα από τους Supporters (επίσημο club της Έβερτον) ως ο κορυφαίος νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας, μαζί τον Λέιτον Μπέινς.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Απόστολος Βέλλιος στη SportDay (Συνέντευξη στον Γιώργο Ζάχο, σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ):

Έχοντας ζήσει ένα χρόνο στην Αγγλία, υπάρχει κάτι που να μη σου αρέσει;

“Είμαι ένα χρόνο και δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ψεγάδι. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλύτερες και μαθαίνω πολλά από παίκτες υψηλού επιπέδου. Παρά το γεγονός πως δεν αγωνίζομαι συχνά, έχω 5 άτομα που ασχολούνται συνεχώς μαζί μου. Ο,τι ζητάω μου το προσφέρουν απλόχερα. Οι συνθήκες είναι ιδανικές και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο παράπονο”.

Αληθεύει ότι τη μεταγραφή σου στην Εβερτον την κέρδισες έπειτα από ένα παιχνίδι με την Εθνική Νέων;

“Ναι, είναι αλήθεια. Ήταν ένα ματς κόντρα στα Σκόπια που έγινε στην Κοζάνη. Ήξερα πριν από το παιχνίδι πως θα έρθει κάποιος από την Εβερτον να με δει, όμως εκείνη την περίοδο είχα συμφωνήσει ήδη με την Αστον Βίλα, χωρίς να το γνωρίζει κανείς. Τελικά, όμως, η συμφωνία με την Αστον Βίλα ακυρώθηκε. Αν και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες, η θέλησή μου ήταν να αγωνιστώ στην Αγγλία. Έτσι όταν με επέλεξε η Έβερτον είπα το “ναι” κατευθείαν και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόφαση που πήρα”.

Πριν φύγεις στο εξωτερικό υπήρχαν φήμες για ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Υπήρξε κάποια προσέγγιση ή πρόταση απ’ αυτές τις ομάδες;

“Με την ΑΕΚ υπήρξε κάποια επικοινωνία, αλλά ποτέ δεν έφτασε κάποια απτή πρόταση. Με τον Ολυμπιακό από την άλλη υπήρξε μια συμφωνία. Αυτή όμως υπήρξε μόνο ανάμεσα στον τότε πρόεδρο του Ηρακλή, κ. Τάκη, και στον Ολυμπιακό. Εγώ προσωπικά δεν γνώριζα τίποτα και δεν με ρώτησε κανείς αν ήθελα να πάω. Το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω για τον Ηρακλή και αν φύγω, να το κάνω μόνο για ομάδα του εξωτερικού, όπως και έκανα εν τέλει”.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του καλύτερου νέου παίκτη της Έβερτον;

“Στόχος είναι να βελτιώνομαι συνεχώς. Καθημερινά δουλεύω στις προπονήσεις πολύ σκληρά. Θέλω να καθιερωθώ στην Έβερτον και να δείξω το 100% των ικανοτήτων μου. Θέλω όλοι να καταλάβουν ποιος είμαι. Αν τα καταφέρω, τότε το μόνο που μένει είναι να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα, που θα αποτελούσε μια ύψιστη τιμή για μένα”.

Μια και αναφέρθηκες στην Εθνική ομάδα, έχει επικοινωνήσει ποτέ μαζί σου ο ομοσπονδιακός προπονητής;

“Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Φερνάντο Σάντος, γιατί μάλλον δεν θα έτυχε. Τον μόνο άνθρωπο που γνωρίζω από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής είναι ο Λεωνίδας Βόκολος, που με βοήθησε όταν ήταν προπονητής μου στην Εθνική Νέων”.

Ποιον Έλληνα θεωρείς αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο;

“Νούμερο ένα για μένα αυτή τη στιγμή είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας του Άρη. Έχει όλα τα στοιχεία για να πάει ψηλά, τον ξέρω καλά, είναι καλός μου φίλος και πιστεύω πως αν προσέξει και είναι τυχερός, θα κάνει μια μεγάλη καριέρα”.

Σχόλια