“Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή οι νέοι παίκτες”

Ο μικρότερος ποδοσφαιριστής που έχει κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Απόστολος Τσουρέλας, μίλησε για τη στροφή του “Δικεφάλου” στους νέους παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι που προπονούν τους νεαρούς παίκτες

Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 χρονών, 7 μηνών και 7 χρονών, ο λόγος για τον Απόστολο Τσουρέλα, ο οποίος είναι ο ποδοσφαιριστής που κατέχει το ρεκόρ του νεότερου ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Τσουρέλας μίλησε στον “Sport 103” για το ντεμπούτο του νεαρού Δημήτρη Πόποβιτς, επισημαίνοντας ποια στοιχεία πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να μην “κάψουν” τους νεαρούς παίκτες που αγωνίζονται, ενώ το ίδιο τόνισε και για τους γονείς των αθλητών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Τσουρέλας:

Στην αρχή, αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Πόποβιτς: “Το σχόλιο μου δεν μπορεί να είναι πάρα 100% θετικό. Είναι μια πολύ καλή αρχή, που κάποια άλλα παιδιά θα περιμένουν χρόνια για να γίνουν επαγγελματίες. Το να παίζεις ποδόσφαιρο επαγγελματικό 16 χρονών, σημαίνει και πάρα πολλούς κινδύνους που δε θα υπήρχαν αν ήσουν σε μια μεγαλύτερη ηλικία. Οι κίνδυνοι είναι ότι όταν είσαι 16 χρονών, είσαι ένα παιδί που ακόμη πλάθεσαι, χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Πολλές φορές εμείς συμβαδίζαμε σε λάθος δρόμο. Ψυχολογικά η πίεση είναι πολύ μεγάλη”.

Στη συνέχεια, δήλωσε: “Για να μην αδικήσουμε κανέναν, δεν είναι μόνο θέμα Μπόλονι, αλλά είναι και πολιτική διοίκησης. Η διοίκηση έχει στόχο να δημιουργήσει κάποιους παίκτες, θα βγουν φυτώρια από την ομάδα. Πιστεύω κι άλλοι προπονητές ήθελαν να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο, αλλά δεν είχαν τη στήριξη της διοίκησης. Δε θέλω να είμαι κατηγορηματικός ότι αυτός είναι ο δρόμος. Τα οικονομικά του ΠΑΟΚ είναι αυτά που δεν επιτρέπουν άλλη λύση. Πιστεύω ότι και ένας επενδυτής να έρθει δεν πρέπει να σταματήσει αυτό το πλάνο, δηλαδή να αγωνίζονται κάποια φυντάνια από το σύλλογο”.

Τέλος, ανέφερε: “Ρίχνω πολύ μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό τομέα. Αυτό που δημιουργείται το πρόβλημα είναι στο ψυχολογικό τομέα. Πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι για να στηρίξουν τα παιδιά. Ένας νέος 16 χρονών, που είναι ένα φυσιολογικό άτομο, εύκολα να απογοητεύεται, αλλά και εύκολα θα ενθουσιάζεται. Πρέπει να μείνουν μακριά οι γονείς από το κάθε παιδί. Πρέπει να έχει τη φυσιολογική σχέση με τους γονείς, αλλά όχι να έχουν τη συμβολή τους στο ποδόσφαιρο”.

Σχόλια