Σαμαράς: “Όλα για τα παιδιά”

Ο Γιάννης Σαμαράς, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, υποστήριξε ότι στο Τριφύλλι έχουν πλέον ως πρώτη προτεραιότητα τους νεαρούς άσους των υποδομών.

Η ομάδα των Παίδων του Παναθηναϊκού βρίσκεται από την Παρασκευή στο Λονδίνο για να μετέχει στο Forum “ποδόσφαιρο για την φιλία” που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά.

Οι πράσινοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε ομάδες από όλη την Ευρώπη και σίγουρα η παρουσία τους αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Τριφύλλι.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού Γιάννης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ η οποία μεταδόθηκε στην εκπομπή “Goal χωρίς σύνορα” με τον παλαίμαχο άσο του Τριφυλλιού ο οποίος και είναι αρχηγός της πράσινης αποστολής να αναφέρεται στην παρουσία των πράσινων στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ λέγοντας αρχικά:

“Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι που μετέχουμε σε αυτό το event. Σίγουρα τα παιδιά χαίρονται πολύ περισσότερο για την παρουσία τους. Είναι ένα event όχι μόνο αθλητικό, αλλά πολιτιστικό, κοινωνικό. Θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί με παιδιά από διαφορετικές κουλτούρες και είναι μόνο για καλό”.

Ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων μίλησε και για την σημασία που θα έχει για τα μικρά παιδιά η παρουσία τους στο Γουέμπλεϊ και η εν γένει παρουσία της αποστολής των πράσινων στο Λονδίνο:

“Επειδή δεν έχουμε και πολλές παραστάσεις, μην πούμε ότι δεν έχουμε και καθόλου παραστάσεις για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά είναι ένα κίνητρο η παρουσία μας εκεί. Μας λείπει το κάτι διαφορετικό, λείπει γενικότερα από την Ελλάδα. Για μας είναι σημαντική η παρουσία μας, η συμπεριφορά μας.

Το πως θα μιλάει ένα παιδί, το πως θα παίζει το παιχνίδι μέσα και έξω από το χώρο. Ο σεβασμός στο ποδόσφαιρο και τα όσα είναι γύρω από αυτό μας αφορούν. Είναι ένα πράγμα το οποίο είναι χαμηλά στην Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σαμαρά οι πράσινοι έχουν ως πρώτη προτεραιότητα πλέον να δώσουν στα παιδιά ότι περισσότερο μπορούν και πιστεύουν σε αυτά:

“Όχι είναι πνευματικό και όλα είναι στο μυαλό και ότι στην Ελλάδα δεν το έχουμε καθόλου. Ασχολούμαστε με άλλα πράγματα εδώ πέρα. Η προτεραιότητα δεν ήταν και δεν είναι το παιδί. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται έξω από εδώ για αυτό και εμείς κοιτάμε να δώσουμε ότι γίνεται περισσότερο στα παιδιά”.

Σχόλια