“Όνειρο να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα”

O Λευτέρης Χουτεσιώτης, τερματοφύλακας στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, τόνισε τις σπουδαίες εμπειρίες που έχει αποκομίσει τόσο με τη συμμετοχή του στο nextGen series, όσο και με την πρώτη ομάδα, στην οποία ονειρεύεται να αγωνιστεί κάποια στιγμή.

O ταλαντούχος γκoλκίπερ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη συμμετοχή της Κ20 του Ολυμπιακού στην τελική φάση του nextGen series, στην οποία πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να καταφέρει περισσότερα!

Αναλυτικά η συνέντευξή του ποδοσφαιριστή στη NOVA:

Λευτέρη, η διοίκηση του Ολυμπιακού επενδύει στις σχολές και τις Ακαδημίες. Και το αποδεικνύει εμπράκτως αυτό, καθώς αρκετοί απ’ τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα νέων προωθούνται σιγά – σιγά στην πρώτη ομάδα, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Ένας απ’ αυτούς τους παίκτες είσαι και εσύ. Πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό για εσάς, τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα, για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία μου, είναι ότι καλύτερο. Σε μία τέτοια ηλικία να υπογράφεις επαγγελματικό συμβόλαιο, είναι ένα μεγάλο βήμα. Είναι μία αρχή που δίνει και ψυχολογική δύναμη. Είναι μία στήριξη για να συνεχίσεις. Σίγουρα, δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο σκληρά, διότι οι ευθύνες είναι ακόμη περισσότερες. Θα πρέπει συνεχίσουμε να έχουμε κάτω το κεφάλι και να δουλεύουμε».

Πόσο σημαντικό είναι να μετέχεις στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και πόσο σε βοηθάει να βελτιώνεσαι;

«Όταν έρχεσαι σε έναν τέτοιο χώρο, είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία με την οποία κερδίζεις πολλά πράγματα. Το κλίμα της ομάδας είναι κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό. Σίγουρα βελτιώνεσαι. Είναι πολλά τα οφέλη που μπορείς να εισπράξεις».

Στις προπονήσεις που κάνεις με την πρώτη ομάδα, έχεις τη δυνατότητα να είσαι κοντά σε έναν πολύ έμπειρο τερματοφύλακα, όπως είναι ο Ρόι Κάρολ, αλλά και νεότερους πολύ ικανούς, όπως είναι ο Μέγιερι και ο Γιαννιώτης. Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια για τη συνύπαρξή σου με αυτούς τους γκολκίπερ.

«Θεωρώ ότι κερδίζω από όλους όσους συνεργάζομαι στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα, απ’ τον καθένα παίρνω κάτι ξεχωριστό. Τους θεωρώ όλους άξιους που βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Και για εμένα είναι ότι καλύτερο. Γιατί κερδίζω πράγματα. Παίρνω δύναμη για να συνεχίσω αυτό που κάνω».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

«Να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται πολλές θυσίες και αγώνα για να το καταφέρεις. Αλλά προσπαθώ καθημερινά και αγωνίζομαι γι’ αυτό».

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο: να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League νέων. Τι δείχνει αυτή η επιτυχία για τις δυνατότητες των νεαρών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού;

«Η αναγνώριση της Ακαδημίας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Διότι τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κατώτερο σε θέματα Ακαδημιών, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μία αναγνώριση για εμάς. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Γίνεται μία καλή δουλειά. Είμαι σε καλό δρόμο. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο θα τα καταφέρουμε».

Έχετε κάποιο κρυφό όνειρο για τη διοργάνωση;

«Σίγουρα δε θέλουμε να είμαστε υπερόπτες και αλαζόνες. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας βρίσκεται ακόμη και η τελική φάση του NextGen Series. Σίγουρα εμείς θα πάμε για το καλύτερο και ότι βγει. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και ότι καταφέρουμε».

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός παίζει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Εσύ έχεις σχηματίσει κάποια εικόνα για τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας σου;

«Στα τελευταία παιχνίδια ο Πανθρακικός έχει πάρει αρκετά θετικά αποτελέσματα. Φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό δεν επηρεάζει την ομάδα μας. Από ‘κει και πέρα, δεν μπορώ να κρίνω το πώς θα παίξει η ομάδα μας. Είναι θέμα του προπονητή. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, όμως».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κομοτηνή. Για έναν ποδοσφαιριστή, πόσο σημαντική είναι η στήριξη στα εκτός έδρας ματς;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα στο πλευρό των παικτών και του συλλόγου γενικά. Ακόμη και σε εμάς, στα παιχνίδια των νέων ήταν στο πλευρό μας και μας βοήθησε πολύ. Πολύ περισσότερο όταν ένας παίκτης αγωνίζεται εκτός έδρας, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται κοντά οι φίλαθλοι και να τον στηρίζουν. Η παρουσία του κόσμου βοηθάει ψυχολογικά. Δίνει δύναμη και σε άλλες έδρες ν’ αγωνιστεί με το ίδιο ζήλος και το ίδιος πάθος».

Σχόλια