Ψάχνει για ταλέντα (και) στην Ευρώπη!

Η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ανέβασε ψηλά τον πήχη, άνοιξε την όρεξη των ΠΑΟΚτσήδων, αλλά ο προσανατολισμός του Φρανκ Αρνεσεν για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι εντελώς διαφορετικός και δεν αλλάζει…

Ο Δανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, γνωστός για την διαφορετική ποδοσφαιρική προσέγγιση και την αγάπη προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, αποφάσισε να… ξεψαχνίσει την Ευρώπη. Στόχος; Να βρεθούν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, ταλέντα, μικροί σε ηλικία, ου θα μπορούν να υποστηρίξουν το πρότζεκτ του στην Τούμπα, αφού αυτό επιβάλλει ο τριετής σχεδιασμός του.

«Απεσταλμένοι» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από το τμήμα scouting, βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ολλανδία, Βουλγαρία), παρακολουθώντας, κυρίως, αγώνες για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 21.

Οι αποστολές θα συνεχιστούν και την Τρίτη (13/10), σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου  διεξάγονται αγώνες των εθνικών ομάδων under 21, ενώ άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα βρεθούν και στην Ξάνθη, όπου στις 18:30 η ομάδα του Μιχάλη Ιορδανίδη θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Φυσικά, μεγάλο βάρος έχει πέσει στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Η παρουσία στην εθνική ομάδα νεαρών παικτών, όπως ο Πέλκας, ο Κίτσιου, ακόμη και ο Σταφυλίδης, που σήμερα δεν παίζει στον ΠΑΟΚ, αποτελούν μια επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, που γίνεται εδώ και χρόνια στις ασπρόμαυρες ακαδημίες.

Κι ο Άρνεσεν, που παρακολουθεί από κοντά αγώνες των μικρών τμημάτων, γνωρίζει ότι κάτι καλό έρχεται από πίσω τα επόμενα χρόνια.

Σχόλια