«Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Α- ΔΥΝΑΜΗ»

«Η γνώση είναι δύναμη». Είναι μια έκφραση που από παιδιά ακούμε και μεγαλώνοντας προσπαθούμε να νιώσουμε την αξία της. Επενδύουμε πάνω σε αυτή και καρτερούμε πως κάποια στιγμή θα αδράξουμε τους καρπούς των κόπων μας.

Με αυτή τη σκέψη κι εγώ, όπως και πολλοί συνάδελφοι, σε συνδυασμό με την αγάπη για το ποδόσφαιρο, φοιτήσαμε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και πήραμε ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Αφιερώσαμε τέσσερα χρόνια, αμέτρητες διδακτικές ώρες και ατέλειωτα ξενύχτια για τη συγγραφή εργασιών και μελέτης. Συμμετείχαμε σε συνέδρια και έρευνες, καθώς επίσης παρακολουθήσαμε από κοντά μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι.

Κι όμως η γνώση μας είναι αδύναμη!

Είναι αδύναμη μπροστά στις σχολές προπονητών της Ε.Π.Ο.

Είναι αδύναμη μπροστά στον οποιοδήποτε που πλήρωσε και μέσα σε 15 μέρες βαπτίστηκε προπονητής. Στις σχολές αυτές ρόλο δεν παίζει η γνώση αλλά το σημαντικό είναι να έχει πληρωθεί το παράβολο. Άλλωστε ας μην γελιόμαστε τι μπορεί κανείς να μάθει μέσα σε 15 μέρες; Κατά την Ε.Π.Ο. βέβαια πολύ περισσότερα από αυτά που μαθαίνουν στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. σε τέσσερα χρόνια.

Σημειωτέον δε ότι οι καθηγητές των σχολών της Ε.Π.Ο. είναι οι καθηγητές που διδάσκουν την ειδικότητα του ποδοσφαίρου στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.. Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι πιο λυπηρό. Το ότι δεν αναγνωρίζεται η γνώση και ο μόχθος των σπουδών μπροστά σε μία Ε.Π.Ο. που τείνει να αντικαταστήσει κάθε ελληνικό πανεπιστήμιο και κάθε δημόσια αρχή (που παρέχει εκπαίδευση , επαγγελματική κατάρτιση ή χορηγεί άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος)  ή ότι πρωτεργάτες της υποβάθμισης του πτυχίου είναι οι ίδιοι σου οι καθηγητές…

Ας μην εθελοτυφλούμε πάντως. Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Και αν φαινομενικά η βιτρίνα του είναι μέτρια, οι βάσεις του δυστυχώς είναι σαθρές. Στις ακαδημίες και στις ερασιτεχνικές ομάδες που αποτελούν τη θερμοκοιτίδα του ποδοσφαίρου λείπει η γνώση και η εξειδίκευση. Και δυστυχώς αυτές δεν αγοράζονται.

Χαρακίδας Αλέξιος
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με Ειδικότητα στο ποδόσφαιρο

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα βρίσκουν σύμφωνο το football-academies.gr

Σχόλια