Πρόγραμμα ΕΚΕ: «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» [VIDEO]

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα ΕΚΕ στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά.

Το 2016 ξεκίνησε δειλά αλλά με πολλή πίστη, όρεξη και πάθος το πρόγραμμα ΕΚΕ «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», μέσα από το οποίο η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε μια νέα ομάδα για την Ακαδημία της την οποία συγκροτούν παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά. 

Η πρώτη σεζόν του προγράμματος στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα παιδιά διασκέδασαν σε κάθε προπόνηση και δράση ενώ είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν και να βελτιωθούν ως ποδοσφαιριστές.

Στην πρώτη σεζόν η ομάδα των Πειραιωτών έδωσε φιλικά παιχνίδια με την Κ16 της Ακαδημίας, με Σχολές του Δικτύου του Ολυμπιακού, ενώ συμμετείχε και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Special Olympics HELLAS που «φιλοξενήθηκε» στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη. Επιπλέον, τα παιδιά που από τις πρώτες κιόλας ημέρες στην Ακαδημία ένιωσαν μέλη της οικογένειας των ερυθρολεύκων, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να γνωρίσουν από κοντά τα είδωλα τους.

Παράλληλα η ομάδα του «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» συμμετείχε και σε επιμορφωτικές δράσεις όπως η επίσκεψή τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού, τα σχολεία άνοιξαν και το πρόγραμμα ΕΚΕ «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» επέστρεψε πιο δυνατό. Τα 17 παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτό πέρασαν την πύλη του Προπονητικού Κέντρου στο Ρέντη, πήραν τα νέα ρούχα της ομάδας και από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου αρχίζουν προπονήσεις οι οποίες θα διεξάγονται και φέτος δυο φορές την εβδομάδα.

Στο Προπονητικό Κέντρο τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής ΕΚΕ κ. Δομένικος Μασούλας, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης και ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Τοπολιάτης.

Ο κ. Μασούλας μιλώντας προς τα παιδιά για το πρόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός σημείωσε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού. Κάποιοι από εσάς ήσασταν εδώ και πέρσι στην ομάδα «Μαζί στη Ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» για την οποία είμαστε όλοι στον Ολυμπιακό πάρα πολύ υπερήφανοι. Φέτος έχουμε και νέα παιδιά και ελπίζω τις πολύ ωραίες εμπειρίες που ζήσατε πέρσι να της ζήσετε όλοι μαζί και τη νέα χρονιά που ξεκινάει. Στόχος είναι να μάθετε τα μυστικά του αγαπημένου σας αθλήματος. Σας καλωσορίζω εκ μέρους της Διοίκησης και του κ. Παύλου στην αγαπημένη σας ομάδα. Είστε αθλητές του Ολυμπιακού όπως είναι όλα τα παιδιά της Ακαδημίας μας. Σας αγαπάμε σας θέλουμε δίπλα μας και πιστεύω ότι και τα νέα παιδιά όπως και τα παλιά θα αγαπήσετε ακόμη περισσότερο τόσο το ποδόσφαιρο όσο και τον Ολυμπιακό»

Ο κ. Καραταΐδης από την πλευρά του επεσήμανε τα εξής: «Είμαι πολύ περήφανος που είστε εδώ μαζί μας σήμερα. Έχω φορέσει αυτή την φανέλα και το σήμα της έχει τεράστια ιστορία. Πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι που είστε μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού. Δεν σας ξεχωρίζουμε από τα άλλα παιδιά της Ακαδημίας. Είστε κομμάτι της Ακαδημίας. Σας εύχομαι καλή ποδοσφαιρική και σχολική χρονιά. Όλοι μαζί να ζήσετε παρέα κάτι μοναδικό», ενώ ο κ. Τοπολιάτης τόνισε: «Είστε ένα τμήμα της Ακαδημίας και θα εκπαιδευτείτε στις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Θέλω να γνωριστείτε με τα άλλα παιδιά της Ακαδημίας και να γίνεται φίλοι. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τα νέα παιδιά και προχωράμε για να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα».

Προπονητές του προγράμματος θα είναι και φέτος ο κ. Φώτης Δρούγκας και η κα Έλενα Πατσούρα, με την πλήρη υποστήριξη του τεχνικού και ιατρικού επιτελείου της Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες ως μέλη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και εκτός από τις προπονήσεις θα συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια,  σ’ αγώνες μικτών ομάδων (Unified), θα παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στόχος αποτελεί να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για τα παιδιά, για να βελτιωθούν στο αγαπημένο τους άθλημα, να κοινωνικοποιηθούν, να δυναμώσει η αυτοπεποίθησή τους καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχής τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Σχόλια