Στάικος: «Πρέπει να είμαστε σταθεροί για να κυνηγάμε πάντα τους στόχους μας»

Ο Πασχάλης Στάικος αναφέρθηκε στους στόχους του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο, ενώ μίλησε και για το δικό του πρόβλημα που τον άφησε εκτός για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova για:

-το φιλικό με την Παναχαϊκή: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για κάθε ποδοσφαιριστή όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό. Ήρθαμε εδώ για ένα πολύ δυνατό φιλικό μπορώ να πω. Η κερκίδα της Παναχαϊκή ήταν πολύ καλή και σε όλο το παιχνίδι δεν σταμάτησε να τραγουδάει. Για εμάς τα συναισθήματα είναι πολύ ωραία όταν παίζουμε σε αυτά τα γήπεδα και πιστεύω ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε αυτό που κάναμε, εμείς το ευχαριστηθήκαμε πολύ».
-τη νίκη επί του Ολυμπιακού και τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Ο στόχος είναι να μπούμε οπωσδήποτε στα play off, ήταν μια πολύ καλή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Μας έχει μείνει και το Κύπελλο και πιστεύω ότι θα τα κυνηγήσουμε όλα μέχρι τέλους».

-την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, σε αυτή τη φάση που έχουμε φτάσει σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πηγαίνουμε και να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Με όποια ομάδα και να παίζαμε θα αντιμετωπίζαμε με τον ίδιο τρόπο τα παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις μονομαχίες και στη θέληση, ενώ στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος».

-το αν βρίσκονται ο Παναθηναϊκός σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο. Απλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς».

-το τι υπολογίζει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και το τι πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός: «Δεν υπολογίζουμε κάτι παραπάνω. Η δική μου ομάδα πρέπει να έχει τη θέληση και το πάθος που είχαμε με τον Ολυμπιακό για να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

-τη δική του παρουσία και το αν πιστεύει ότι υπάρχει θέση και χρόνος για έναν νεαρό παίκτη όπως ο ίδιος: «Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα υγείας που με άφησε πέντε μήνες εκτός και αυτό ήταν το πρώτο μου παιχνίδι μετά από αυτό το θέμα. Κοιτάω όλα τα πράγματα με αισιοδοξία, έρχονται κάποιες καλές στιγμές και κάποιες κακές. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε σταθεροί για να κυνηγάμε πάντα τους στόχους μας. Πιστεύω ότι ανάλογα με την προσπάθεια του καθενός και τον τρόπου που διαχειρίζεται κάποια πράγματα, πρέπει όλοι να είμαστε το ίδιο. Εντάξει, υπάρχουν και οι μεγάλοι παίκτες και το ίδιο ισχύει σε όλες τις ομάδες, αλλά οι μικροί πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε, όταν πάρουμε την ευκαιρία μας, να την αξιοποιήσουμε όπως πρέπει».

Σχόλια