Πραγματοποιήθηκε με ελληνική παρουσία το μεγαλύτερο συνέδριο της τεχνολογίας στα σπορ

Το τριήμερο 16-19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Χίλτον του Τελ Αβίβ το μεγαλύτερο συνέδριο της τεχνολογίας στα σπορ για το 2017, το όγδοο Asia-Pacific Congress on Sports Technology (APCST).

Σύνεδροι απ’ όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία), τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι καλύτερες start up του Ισραήλ συμμετείχαν στο event, το οποίο καλύπτει τεχνολογίες όπως η αποκατάσταση με 3D printing tech, wearables, applications, sports shoe tech, biomaterials, motion analysis, high speed cameras, sports medicine apps και πολλούς ακόμα τομείς.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας,  Γιώργος Κακάβας PT DC, ήταν συντονιστής (chairperson) στην ενότητα Injury Prevention in Sports, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν καινοτόμοι μέθοδοι αποκατάστασης και επαναφοράς στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό.

Την δεύτερη ημέρα, ο V.P.  της NIKE και Ηead of the NIKE RESEARCH LAB, παρουσίασε την προσπάθεια μέσω της αθλητικής επιστήμης να πέσει το όριο τερματισμού του μαραθωνίου κάτω απ’ τις δύο ώρες. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γ. Κακαβάς, ο οποίος ανέλυσε το πρόβλημα των τραυματισμών στα σπορ, το κόστος τους και πιθανούς τρόπος για τη μείωσή του. Επίσης, παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο πρόγνωσης των τραυματισμών μέσω ενός web application και τρόπους που αυτό μπορεί να εφαρμοστεί αλλά και τη δυνατότητα να συνδυαστεί η αθλητική επιστήμη με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την καλύτερη πρόγνωση των τραυματισμών.

Την τρίτη ημέρα, η παρουσίαση που ξεχώρισε ήταν αυτή του HEAD OF SPORTS SCIENCE της USA OLYMPIC COMMITTE,  DR Randy Wilber. O κ. Wilber, ανέλυσε πώς η αθλητική τεχνολογία βοήθησε την Ολυμπιακή ομάδα των Η.Π.Α να πάρει μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Την ίδια μέρα, έγινε ξενάγηση και στο NIELSEN INNOVATE, ένα τεχνολογικό πάρκο στο οποίο τα startup του Ισραήλ αναπτύσσονται σ’ ένα High Tech Incubator. Το Ισραήλ διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο start up community και πολλά τεχνολογικά πάρκα στο Τελ Αβίβ.
πηγή: sport24.gr

Σχόλια