Ποιο είναι το καλύτερο ποτό, για μετά την προπόνηση;

Σίγουρα από το μυαλό σου περνάνε λέξεις όπως “gatorade”, “powerade”, “νερό”, “χυμός” και άλλα παρεμφερή. Και όμως η απάντηση είναι εντελώς διαφορετική.

Το καλύτερο ποτό που μπορείς να καταναλώσεις μετά από μια δυνατή άσκηση, είναι η… μπύρα.

Ναι καλά διαβάσατε. Μια κρύα μπύρα χαμηλή σε αλκοόλ (όχι πάνω από 5%, ιδανικά γύρω στο 3.5%, ή ακόμα και μπύρα χωρίς αλκοόλ) με μια μικρή δόση αλάτι θα σε κάνει αναπληρώσεις τα υγρά του κορμιού σου, γρηγορότερα και από όλα τα υπόλοιπα πιθανά αφεψήματα μαζί!

Μια μελέτη από Αυστραλούς ερευνητές έδειξε πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός λειτουργεί απίστευτα γρήγορα στο να βοηθήσει τους μύες σου να γεμίσουν με τα υγρά που έχασαν κατά τη διάρκεια της άσκησης και να κρατήσουν καλύτερα τη δύναμή τους.

Μπορεί ακόμα να σου φαίνεται ολίγον τι περίεργο, όμως αυτό ισχύει λόγω των συστατικών που έχει η μπύρα και που, με μέτρο, ανεβάζουν γενικά την απόδοσή σου στη γυμναστική.

Το μυστικό; Οι πολυφαινολικές ενώσεις του ποτού, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπαθογόνες ιδιότητες.

Πόση μπίρα και ποιά;
Από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ανάλογες μελέτες για την κλασική μπίρα, καλύτερα να δοκιμάσετε μόνο τη μη αλκοολούχα εκδοχή της. Όσο για τη δοσολογία; Ο ειδικοί συστήνουν να πίνετε 350 ml την ημέρα επί τρεις εβδομάδες πριν και για δύο εβδομάδες μετά από κάποιο αθλητικό γεγονός.

Πηγή: sportylife.gr, elle.gr

Σχόλια