«Η πόρτα της ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ, είναι ανοιχτή για τον ΟΦΗ»

Με τα λόγια αυτά τα στελέχη της Γερμανικής ομάδας, που βρέθηκαν για δυο μέρες στο Ηράκλειο, αποχαιρέτησαν τον ΟΦΗ και την Κρήτη, αλλά, τόνισαν ότι θα έχει μεγάλη σημασία, αυτή η συνεργασία που ξεκίνησε να συνεχιστεί.

Ηδη, οι Γερμανοί προσκάλεσαν το Νίκο Παπαδόπουλο και άλλους προπονητές από τον ΟΦΗ, να επισκεφθούν την BVB και να δούν από κοντά τη δουλειά που κάνει ο Γερμανικός σύλλογος, σε όλα τα επίπεδα.

«Μπορεί να έχουμε εκατέρωθεν επισκέψεις προπονητών. Μπορούν να μας επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν το δικό μας τρόπο εκπαίδευσης. Η πόρτα της Ντόρτμουντ είναι ανοιχτή για τον ΟΦΗ» ανέφερε ο Edwin Boekamp, αθλητικός διευθυντής του τμήματος ποδοσφαιριστών νέας γενιάς της BVB. Και συνέχισε λέγοντας ότι «νομίζω ότι στον ΟΦΗ προσπαθούν να εκπαιδεύσουν σωστά τους νεαρούς παίκτες. Είστε σε ένα νησί και χρειάζεστε καλό σκάουτινγκ και καλή εκπαίδευση σε όλη την περιοχή, προς όφελος της ομάδας».

Με τη σειρά του, ο Matthias Röben ο οποίος διευθύνει το τμήμα κοινωνικοπαιδαγωγικής εργασίας των ακαδημιών της Μπορούσια, υπογράμμισε πως «συναντηθήκαμε με τους προπονητές του ΟΦΗ και συζητήσαμε για την δουλειά μας στην Ντόρτμουντ. Μας είπαν πολλά πράγματα για το πώς λειτουργούν εδώ και είδα ότι έχουν όρεξη να κάνουν καλή δουλειά, ώστε ο ΟΦΗ να κάνει το επόμενο βήμα για την ακαδημία του. Η πόρτα της Ντόρτμουντ είναι ανοιχτή και επίσης μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και εκτός ποδοσφαίρου. Έχουμε σύστημα εκπαίδευσης και διαφορετικό σχολικό περιβάλλον. Μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν κάποια πράγματα και μετά θα δούμε το επόμενο βήμα».

Ο κ. Röben, παρακολούθησε το απόγευμα της Τρίτης (8/5) την προπόνηση του ΟΦΗ και είχε μια ακόμη συζήτηση με τον προπονητή του ΟΦΗ Νίκο Παπαδόπουλο, συνοδευόμενος από τον παλιό παράγοντα του ΟΦΗ Κώστα Ρεπανάκη, ο οποίος ανέλαβε όλη αυτήν την πρωτοβουλία και τις επαφές με την Ντόρτμουντ. Το βράδυ της Τρίτης, επέστρεψε στη Γερμανία.

Ο κ. Edwin Boekamp, αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για το Ντόρτμουντ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ετσι, ολοκληρώθηκε αυτή η διήμερη παρουσία των στελεχών της Γερμανικής ομάδας στην Κρήτη και η έναρξη μιας συνεργασίας, που μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη μελλοντικά στον ΟΦΗ.

Σχόλια