Πίσπας: «Η νέα γενιά μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό»

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, τη συνέχεια της ομάδας αλλά και τη νέα γενιά του «τριφυλλιού» μίλησε ο Σωτήρης Πίσπας.

Ένα από τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού, έχουν ενταχθεί στην πρώτη ομάδα και έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τακτικά συμμετοχές δείχνοντας ίσως το δρόμο που θα ακολουθήσει άμεσα η ομάδα, είναι ο Σωτήρης Πίσπας.

Ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε βασικός τούς δύο τελευταίους αγώνες της ομάδας για το 2017 και αναμένεται να συνεχίσει το σερί του σήμερα και έχει ενδιαφέρον να δούμε τη δική του ματιά πάνω στο παρόν και το μέλλον της ομάδας. Ο Πίσπας μίλησε στο match day programme του ματς με τον Πλατανιά.

Το κακό σερί αποτελεσμάτων από το οποίο προέρχεται η ομάδα είναι κάτι που σας επηρεά ζει ψυχολογικά, σας βαραίνει όταν μπαίνετε στο γήπεδο;

«Σίγουρα υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια που δεν πήγαν καλά για μας, όμως αυτό το σερί είναι κάτι που πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Είναι ευκαι- ρία να ξεκινήσουμε άμεσα ένα νέο σερί με θετικά αποτελέσματα, να πετυχαίνουμε μόνο νίκες από εδώ και πέρα και να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε τι έγινε στο παρελθόν, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο μέλλον».

Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό και να γυρί σετε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;

«Δεν υπάρχουν περίπλοκες απαντήσεις, τα πράγματα είναι απλά: Με δουλειά στην προπόνηση και στο γήπεδο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μας βοηθάει να σκεφτόμαστε τα προβλήματα, πρέ πει να συγκεντρωνόμαστε στην ομάδα και στους στόχους της μέσα στο γήπεδο και να δουλέψουμε για να τους πετύχουμε».

Μιας και μίλησες για στόχους, πώς αναπροσαρμόζονται αυτοί μετά την πορεία που είχε η ομάδα στον πρώτο γύρο και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

«Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ την εικόνα που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρώ- τος στόχος μας πρέπει να είναι αυτός, δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο. Αν έρθει αυτό, αν καταφέρουμε δηλαδή να βελτιωθούμε και να παίξουμε κα- λύτερο ποδόσφαιρο, τότε θα μπορούμε να δούμε και τα πράγματα διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα γρήγορα».

Το γεγονός ότι ο Πλατανιάς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας επηρεάζει τον τρόπο που τον αντιμετωπίζετε τόσο σαν ομάδα όσο και ατομικά;

«Δεν μας επηρεάζει και δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Εύκολο μπορείς να το κάνεις εσύ με την απόδοσή σου στο γήπεδο και με τη σοβαρότητα και τη συγκέντρωσή σου στο στόχο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς λοιπόν είναι να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Αγωνίζεσαι στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική του παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Πώς μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα;

«Πιστεύω πως τις περισσότερες φορές το πρόβλημά μας δεν είναι στη δημιουργία, αλλά στην αποτελεσματικότητα. Υπάρχουν δηλαδή παιχνίδια στα οποία δημιουργούμε φάσεις, αλλά δεν καταφέρνουμε να τις τελειώσουμε. Πιστεύω όμως ότι η λύση βρίσκεται στη δουλειά. Αν δουλεύουμε πολύ και σωστά κάθε μέρα στην προπόνηση, όλα τα άλλα θα έρθουν».

Πώς αντιμετωπίζεις προσωπικά τις ευκαιρίες που παίρνεις το τελευταίο διάστημα, σε αγχώνει το βάρος που επωμίζεσαι;

«Δεν με αγχώνει καθόλου. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη μου τιμή να αγωνίζομαι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θέλω να κάνω όσο περισσότερες συμμετοχές γίνεται. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα με την ομάδα και αυτός είναι ο στόχος μου».

Μαζί με εσένα είναι κι άλλα παιδιά που είτε παίρνουν τώρα ευκαιρίες είτε αναμένεται να τις πάρουν. Πιστεύεις ότι αυτή η γενιά νέων της ομάδας μπορεί να βοηθήσει;

«Ναι, απόλυτα! Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες όλων των παιδιών που βρίσκονται στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Είναι όλοι τους πολύ καλοί, έχουν τα στοιχεία που χρειάζεται και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα άμεσα».

Σχόλια