Πασχαλινό τουρνουά 1ο «ΣΠΕΤΣΕΣ» YOUTH CUP (25- 27 ΑΠΡ 2016)

Η Ε.Π.Σ. Αργολίδος, o Δήμος Σπετσών και ο ΑΟΣ Μπουμπουλίνα συνδιοργανώνουν το 1ο SPETSES YOUTH CUP στo νησί των Σπετσών με την αρωγή του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και σύμβουλο οργάνωσης την JAG WINNING SPORTS.

Στο τουρνουά 1ο SPETSES YOUTH CUP θα δοθεί στις ομάδες που θα συμμετάσχουν η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που έχουν γεννηθεί  το 2004 έως και το 2005. Το τουρνουά θα λάβει χώρα στις Σπέτσες από τις 25 έως τις 27 Απριλίου, με τη συμμετοχή 8 ομάδων.

Χορηγός επικοινωνίας: Football-Academies.gr

Μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας περνάει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του. Οι Μικτές ομάδες Νέων, Παίδων και Προπαίδων των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας και τα πρωταθλήματά τους, είναι η πηγή από την οποία παράγονται επί σειρά ετών και θα συνεχίσουν να παράγονται, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, τόσο σε εθνικό, όσο σε συλλογικό επίπεδο. Η ΕΠΣ Αργολίδας αγκαλιάζει όλες τις προσπάθειες που έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις νεαρές ηλικίες και δεν θα μπορούσε να μην σταθεί αρωγός στο 1ο “ΣΠΕΤΣΕΣ” YOUTH CUP.

Ο ΑΟΣ Μπουμπουλίνα είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της ΕΠΣ Αργολίδας με μεγάλη ευαισθησία στην ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Την φετινή χρονιά στην προσπάθεια του να οργανώσει μια ποιοτική και άρτια Ακαδημία ξεκίνησε μια πολυετή συνεργασία με τις Αrsenal Soccer Schools. Το 1ο “ΣΠΕΤΣΕΣ” YOUTH CUP εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων αυτής της συνεργασίας που στόχο έχει τη δημιουργία και οργάνωση εκπαιδευτικών προπονητικών προγραμμάτων με την αρωγή επιστημόνων, προπονητικών camps, σεμιναρίων και ποδοσφαιρικών τουρνουά για τμήματα υποδομής.

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών ήταν ένα σημαντικό σχολείο του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τούς Εθνικούς Ευεργέτες και δωρητές Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένιο και εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 1927από τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Ήταν πρότυπο Ιδιωτικό σχολείο και υποδειγματικό οικοτροφείο. Από το 1983, οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί σαν σχολείο, δραστηριοποιείται ως πρότυπο Συνεδριακό Κέντρο, φιλοξενώντας παγκόσμια συνέδρια και σημαντικές διοργανώσεις. Στις εγκαταστάσεις της σχολής, στο κτήριο Ε’, φιλοξενείται και λειτουργεί σήμερα το Λύκειο Σπετσών.

Το Ίδρυμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στα πλαίσια του κοινωφελούς χαρακτήρα του  και κινούμενο πάντα σύμφωνα με τις επιταγές του Ευεργέτη, Σωτηρίου Αναργύρου, θα στηρίξει την προσπάθεια οργάνωσης ενός διαχρονικού διεθνούς τουρνουά στις Σπέτσες.

Από την πρώτη του χρονιά, ο στόχος του τουρνουά είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος οι ομάδες AΕΚ FC ,  Ατρόμητος Αθηνών FC, Μικτή ομάδα ΕΠΣ Αργολίδας.

Σπέτσες

Από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Τα πρώτα δείγματα ανθρώπινης ύπαρξης χρονολογούνται από τη μεσολιθική εποχή, γύρω στο 8.000 π.Χ., και στην αρχαιότητα ονομαζόταν Πιτυούσα λόγω των πολλών πεύκων της. Πήρε το σημερινό του όνομα την εποχή της Ενετοκρατίας, λόγω των πολλών μυρωδάτων λουλουδιών του (isola di spezzie, δηλαδή νησί των αρωμάτων). Οι Σπέτσες αναδείχθηκαν σε μια από τις ισχυρότερες ναυτικές κι εμπορικές δυνάμεις στο Αιγαίο. 

Το 1821, με το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, πολλοί Σπετσιώτες καπεταναίοι κατέθεσαν τη σημαντική ναυτική τους δύναμη στον Αγώνα, εξέχουσα μορφή του οποίου αναδείχτηκε η Σπετσιώτισσα καπετάνισσα Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Μετά την απελευθέρωση, οι Σπέτσες δεν κατάφεραν να κερδίσουν την παλαιά τους εμπορική και οικονομική δύναμη, εξαιτίας της απόφασής τους να μη χρησιμοποιήσουν τον ατμό στη ναυτιλία. Από τις αρχές, όμως, του 20ού αι. το νησί παρουσίασε ανάκαμψη, στηριζόμενο κυρίως στον τουρισμό.

Οι Σπέτσες είναι το νοτιοδυτικότερο νησί του Αργοσαρωνικού. Έχουν έκταση 27 τ.χλμ., μήκος ακτών 29 χλμ. και πληθυσμό 4.000 κατοίκους. Απέχουν 54 ν.μ.από τον Πειραιά αλλά μόλις 2,5 ν.μ. από την απέναντι Αργολική ακτή (περιοχή Κόστα, κοντά στο Πόρτο Χέλι) με την οποία συνδέεται ακτοπλοϊκά.

Εγκαταστάσεις / Γήπεδα

Οι αγώνες του 1ου «ΣΠΕΤΣΕΣ» Youth Cup

θα γίνουν στο γήπεδο

της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολή Σπετσών,

(11×11) με πλαστικό χλοοτάπητα.

Το γήπεδο βρίσκεται στην πίσω πλευρά

της Σχολής. 

Ιατρική κάλυψη

Στα γήπεδα καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων θα παρευρίσκεται γιατρός για τις A’ Βοήθειες. Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα υπάρχει διαθέσιμος γιατρός για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών του τουρνουά.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Τουρνουά

Δευτέρα, 25Απριλίου 2016

12:00 – 14:00: Άφιξη στο ξενοδοχείο

16:00 – 16:30: Ενημέρωση προπονητών – υπευθύνων

17:00 – 21:00: Τελετή Έναρξης – 1η Αγωνιστική (Φάση ομίλων)

21:00: Βραδινό

Τρίτη, 26Απριλίου 2016

08:00: Πρωινό

09:00 – 12.00: 2η αγωνιστική (Φάση ομίλων)

13:00: Μεσημεριανό

16:30 – 20.30: 3η αγωνιστική (Φάση ομίλων)

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

07:30: Πρωινό

09:00 – 12:30: Αγώνες κατάταξης

13:30: Γεύμα

16:30 – 20.30: Τελικοί αγώνες

20.30: Τελετή Λήξης

Προαιρετικά:

Μπορεί να προσφερθεί μία επιπλέον μέρα σε περίπτωση που θα θέλατε  να παρατείνετε τη διαμονή σας.

Διαμονή

Ξενοδοχείο

Μπορούν να διαμένουν σε 3κλινα δωμάτια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3ων και 4ων αστέρων στο νησί των Σπετσών. Αυτό περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις σε τρίκλινα δωμάτια για τους παίκτες και δίκλινα για τα υπόλοιπα στελέχη (αρχηγός της ομάδας, προπονητής). Όλα τα δωμάτια έχουν ξεχωριστά κρεβάτια.

Στη συμμετοχή περιλαμβάνεται πλήρης διατροφή με γεύματα που θα παρέχονται από κάθε ξενοδοχείο.

Γονείς: Η οργανωτική επιτροπή έχει την δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης να κάνει κράτηση σε ανταγωνιστικές τιμές, σε ξενοδοχεία 3,4,5* για τη διάρκεια της παραμονή σας.

Διατροφή

Πρώτο γεύμα: βραδινό, τελευταίο γεύμα: μεσημεριανό. Το πρόγραμμα των γευμάτων θα κοινοποιηθεί στις ομάδες μετά την οριστικοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος του τουρνουά από τους διοργανωτές.

Μετακινήσεις

Η πρόσβαση στο νησί των Σπετσών γίνεται με πλοίο από το Λιμάνι του Πειραιά με την Hellenic Seaways https://hellenicseaways.gr/.

Με αυτοκίνητο ή λεωφορείο διαμέσου της Εθν. Οδού Αθηνών Κορίνθου με έξοδο προς Επίδαυρο και στην συνέχεια προς Πορτοχέλι. Μικρά πλοιάρια ή φέρρυ μεταφέρουν τους επισκέπτες από το χωριό

Κόστα (5 χλμ από το Ποροχέλι) στο νησί. Το Πορτοχέλι βρίσκεται 185 χλμ μακριά από την Αθήνα ( 2 ώρες και 30 λεπτά οδηγώντας).

https://www.endo.gr/wp-content/uploads/2014/04/tropoi_metavasis_port_xeli.pdf

Οι μετακινήσεις από και προς την έδρα-πόλη των σωματείων, στις εγκαταστάσεις του τουρνουά επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Στην περίπτωση ομάδων που θέλουν να κανονίσουν την μετακίνησή τους από και προς το νησί των Σπετσών η οργανωτική επιτροπή  θα μπορούσε να μεριμνήσει γι αυτήν με το ανάλογο κόστος.

Κανόνες και κανονισμοί

Τύπος – Διάρκεια αγώνων

Ηλικιακ κατηγορίας θα έχει πέντε ή κατηγορία: U12, Γεννηθέντες 2004-05 – 9 Vs9, 2×25’ – Μπάλα N. 4

  • Οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε δύο ομίλους των 4ων όπου η κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες τρεις από μία φορά.
  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της FIFA και της Ε.Π.Ο.
  • Για οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής η κάθε ομάδα θα ενημερωθεί εκ των προτέρων.
  • Οι αγώνες κατάταξης θα διεξαχθούν ανεξαρτήτως του αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο.
  • Το κύπελλο της διοργάνωσης θα δοθεί στην νικήτρια ομάδα .
  • Μετάλλια για τις τρεις πρώτες ομάδες και δίπλωμα συμμετοχής για όλους τους συμμετέχοντες.

Ταυτοποίηση συμμετεχόντων

  • Την ημέρα άφιξης (κατά τη διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης) η κάθε ομάδα οφείλει να παρουσιάσει αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δελτίο αθλητού της ΕΠΟ ή πιστοποιητικό γέννησης  (με φωτογραφία και θεώρηση από Κ.Ε.Π.) για όλους τους αθλητές της που συμμετέχουν στο τουρνουά.
  • Ο κάθε υπεύθυνος του συλλόγου οφείλει να αποστείλει στην διοργανώτρια αρχή πριν την έναρξη του τουρνουά την λίστα με τις συμμετοχές την οποία θα πρέπει να έχει φωτοτυπήσει και να την φέρει μαζί του πριν από κάθε παιχνίδι.
  • Ποδοσφαιριστής που δεν θα αναγράφεται στην αρχική λίστα ή δεν θα αποδεικνύεται η ηλικία του δεν θα μπορεί να συμμετάσχει.
  • Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για κάθε ομάδα είναι 12 ενώ ο μέγιστος 16.

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:στο τηλέφωνο 2109944784

(καθημερινά 09:30 εως 15:30) η με e-mailinfo@winningsports.eu

είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της ΕΠΣ Αργολίδας με μεγάλη ευαισθησία στην ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών. Την φετινή χρονιά σολη πρόσβαση. Οι εγκαταστάσεις της την προσπάθεια του να οργανώσει μια ποιοτική και άρτια Ακαδημία εια ﷽﷽﷽﷽﷽﷽παστλα με δρείια …..ξεκίνησε μια πολυετή συνεργασία με τις Αrsenal Soccer Schools. Το 1ο “ΣΠΕΤΣΕΣ” YOUTH CUP εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων αυτής της συνεργασίας που στόχο έχει τη δημιουργία και οργάνωση εκπαιδευτικών προπονητικών προγραμμάτων με την αρωγή επιστημόνων, προπονητικών camps, σεμιναρίων και ποδοσφαιρικών τουρνουά για τμήματα υποδομής.

Σχόλια