Παρουσιάστηκε ο νέος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και η Ακαδημία του

Η εκδήλωση της παρουσίασης του ρόστερ και της νέας φανέλας του Απόλλωνα Σμύρνης έλαβε χώρα την Πέμπτη το απόγευμα, στα ολοκαίνουργια γραφεία της ΠΑΕ επί της οδού Κηφισιάς. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη κι η αισιοδοξία εν όψει της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου διάχυτη.

Ο τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης, που επέστρεψε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά από δύο χρόνια, δήλωσε ότι «γνωρίζουμε τι θέλουμε να κατακτήσουμε και δεν χρειάζονται λόγια. Οι παίκτες κι ο προπονητής ξέρουν τον τρόπο για να το πετύχουν και θα δείτε πράγματα που δεν θα πιστεύετε. Η φετινή ομάδα χτίστηκε με μεράκι κι αγάπη. Θα τη λατρέψει ο κόσμος μας, αλλά ακόμα κι οι αντίπαλοι φίλαθλοι».

Μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει ότι ο Απόλλων πιθανώς να μειονεκτεί στη στήριξη που έχει από τον κόσμο σε σύγκριση με ανταγωνιστές του όπως ο Αρης, ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, απάντησε γεμάτος αυτοπεποίθηση ότι «γεμίστε μου ένα γήπεδο με 40.000 αντίπαλους οπαδούς κι ελάτε να τα πούμε. Η ομάδα μού έχει δώσει το δικαίωμα να μιλάω έτσι. Η πίστη μου στα παιδιά και στον προπονητή είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι φαντάζεστε».

Ο Δημήτρης Σπανός στο ίδιο μήκος κύματος σημείωσε ότι «όλοι ξέρουμε τον στόχο μας και με βάση αυτόν ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις 18 Ιουλίου. Ο Απόλλων είναι εν δυνάμει ομάδα της Super League». Όταν ρωτήθηκε τι διαφορετικό τού παρέχει ο Απόλλων σε σύγκριση με τις προηγούμενες ομάδες του, την Παναχαϊκή και τη Λαμία, για να πετύχει τον στόχο της ανόδου, στάθηκε στη μεγάλη εμπειρία των παικτών που διαθέτει αλλά και την τόσο μεγάλη πληρότητα του ρόστερ, που «δεν χρειάζεται να ανησυχώ μήπως μου λείψει κάποιος παίκτης».

Η έμφαση στις ακαδημίες

Σημαντικό μέρος της χθεσινής συζήτησης κατέλαβε το κομμάτι των καινούργιων ακαδημιών της ΠΑΕ. Ο επικεφαλής των ακαδημιών, Γιάννης Θεοχαρίδης, είπε ότι μέσα σ’ έναν μήνα τα τμήματα από την Κ10 μέχρι την Κ19 έχουν στελεχωθεί με περισσότερα από 260 παιδιά, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία ομάδας που θα αγωνίζεται φέτος στη Γ’ Αθηνών.

Ο υπεύθυνος για τον συντονισμό του δικτύου των ακαδημιών, Πέτρος Δημητρίου, προσέθεσε ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με την Πεύκη και τον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών, αλλά κι ότι παρακολουθείται όλο το φάσμα της Ένωσης Αθηνών για την εύρεση ταλέντων.

Από την πλευρά του, ο αρχιπροπονητής των τμημάτων υποδομής, Λευτέρης Βελέντζας, δήλωσε «ότι είναι τιμή μου αλλά παράλληλα και στεναχώρια που είμαι ο μοναδικός παίκτης τα τελευταία χρόνια ο οποίος, προερχόμενος από τις ακαδημίες, έπαιξα στην πρώτη ομάδα».

Τέλος, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της έμφασης που δίνεται στις νεαρές ηλικίες δόθηκε η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ19 της Football League από τον Απόλλωνα.

«Είμαστε ανεπιθύμητοι στη Ριζούπολη»

Ο Απόλλων Σμύρνης τη νέα σεζόν δεν θα παίζει στη φυσική του έδρα, στη Ριζούπολη, αλλά στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Μπελιάς, ανέφερε σχετικά ότι: «Έχει τελειώσει το θέμα της Ριζούπολης. Ευχαριστούμε τον Πανιώνιο που μας αγκάλιασε. Αν δεν μας είχε δεχτεί στη Νέα Σμύρνη, θα υπήρχε τεράστιος κίνδυνος. Ζηλέψαμε, γιατί εκεί οπαδοί, ΠΑΕ κι Ερασιτέχνης είναι μια οικογένεια. Στη Ριζούπολη το κλίμα είναι πολεμικό. Επίσης, είναι τραγικός κι ο χλοοτάπητας και δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά να παίζουν σε τέτοιον αγωνιστικό χώρο. Εμείς θα παίζουμε εκεί όπου μας θέλουν κι όχι όπου είμαστε ανεπιθύμητοι».

Όσον αφορά αμιγώς το κομμάτι της παρουσίασης, αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος την ομάδα θα την ντύνει η εταιρεία Legea. Οι νέοι ποδοσφαιριστές είναι 17. Πρόκειται για τους Χιώτη, Γεωργακόπουλο, Ρουμπουλάκου, Ντάσιο, Βαλεριάνο, Αλλιατίδη, Κάσσο, Ρομάνο, Πουρτουλίδη, Τζάνη, Γκούφα, Τσιάρα, Τρίγκα, Διαμαντόπουλο, Σιατραβάνη, Περογαμβράκη και Πετρόπουλο. Από την περσινή σεζόν έχουν παραμείνει οι Πασάι, Μαυρίδης, Κύργιας, Δεληζήσης, Καμαρινόπουλος, Αλμπάνης, Κονέ και Πάνος.

Σχόλια