Παρελθόν ο Παπαπαναγής, από την Κ15 του Παναθηναϊκού

Παρελθόν από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Φώτης Παπαπαναγής που οδήγησε την Κ15 των «πράσινων» στο Final Four.

Ο πολύπειρος στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο προπονητής, αποχαιρετά την Παιανία και δε θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «πράσινους» μετά από δύο χρόνια στο «τιμόνι» της Κ15, τα οποία ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή στο Final Four του Αγρινίου.

Ο Παπαπαναγής προσελήφθη το καλοκαίρι του 2020 και ανέλαβε να οικοδομήσει μία ομάδα με παίκτες γεννηθέντες το 2007 που βρίσκονταν… πολύ πίσω από τις top ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Κατάφερε να αναβαθμίσει και να βελτιώσει εντυπωσιακά την ομάδα που παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα και έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς όπου ηττήθηκε (2-0) από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, θέματα διαφοράς φιλοσοφίας δεν επέτρεψαν τη συνέχιση της συνεργασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έργο του δεν εκτιμήθηκε από τη διεύθυνση της ΠΑΕ και της Ακαδημίας.

Επόμενος προορισμός του δεν αποκλείεται να είναι και ο… προηγούμενος, αφού ο Παπαπαναγής έχει θητεύσει με επιτυχία και στις υποδομές του Ολυμπιακού, όπου βρισκόταν έως το 2019 πριν αναλάβει τη λειτουργία της ακαδημίας της Παναχαϊκής.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του στον Παναθηναϊκό, δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση, ενώ ο τεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Σάμιος, προσανατολίζεται να «κατεβάσει» τον Βασίλη Παπαδάκη από την Κ17. Όσον αφορά τα παιδιά του «2007» -που πλέον προβιβάζονται στην Κ16- πιθανότατα να τεθούν υπό την τεχνική καθοδήγηση του Πέτρου Τασουνίδη, που παραμένει στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Σχόλια