Τα χιλιόμετρα των πιτσιρικάδων, για να παίξουν στον ΠΑΟΚ

Ο αθλητισμός, πολλώ δε μάλλον ο πρωταθλητισμός, αποτελεί επιλογή. Πέρα από τα πολλά χιλιόμετρα στο χόρτο, τα παιδιά που προπονούνται σκληρά διανύουν συνειδητά πολλά χιλιόμετρα και στο δρόμο, προκειμένου να ενταχθούν στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ και να προπονούνται στην Θεσσαλονίκη.

Στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ υπάρχουν αθλητές που έχουν ξεχωρίσει από κάθε γωνιά της Ελλάδας, εσχάτως και από την Κύπρο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ 31 παιδιά που ζουν μακριά από την Θεσσαλονίκη, πηγαινοέρχονται στις προπονήσεις, αψηφώντας την απόσταση, την κούραση, τις άλλες υποχρεώσεις, φυσικά και το κόστος. Γι’ αυτούς που η απόσταση είναι μεγάλη βέβαια, το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη γίνεται μία, δύο ή και τρεις φορές εβδομαδιαίως, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να γίνεται σε καθημερινή βάση.

Στην Κ14 ένα παιδί ζει στα Ιωάννινα και προπονείται στην Θεσσαλονίκη, στην Κ13 τρία παιδιά έρχονται από τις Σέρρες, δύο από την Καστοριά, ένα από το Κιλκίς, ένα από την Κατερίνη, ένα από την Έδεσσα κι άλλο ένα παιδί από την Αλεξάνδρεια.

Πολλά χιλιόμετρα καθημερινά και για τους μικρότερους, της Κ12, καθώς δύο παιδιά ζουν στην Κατερίνη, δύο στην Αλεξάνδρεια, ένα στην Κομοτηνή, κι ένα στη Μαυροθάλασσα Σερρών.

Παρόμοιο το σκηνικό και για την Κ11 με… πλουραλισμό καταγωγής. Σέρβια Κοζάνης, Τρίκαλα Ημαθίας, Καστοριά, Κιλκίς, Τρίκαλα, Κομοτηνή και Πάφος! Ο Κύπριος Ανδρέας Αθανασίου θα έρχεται στην Θεσσαλονίκη για προπονήσεις κατά την διάρκεια των εορτών, οπότε η ομάδα θα συμμετέχει σε τουρνουά και πέντε φορές το χρόνο, από μία εβδομάδα κάθε φορά.

Στην Κ10, υπάρχουν δύο παιδιά που έρχονται από την Κατερίνη, ένα από την Αλεξάνδρεια, κι ένα από τον Βαθύλακκο και τέλος στην Κ9 τρία πιτσιρίκια έρχονται προκειμένου να προπονηθούν από Κοζάνη, Σέρρες και Λαγκαδά. Να σημειωθεί ότι από τις ηλικίες των 14 ετών και πάνω, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων, οι αθλητές που κατάγονται από άλλη πόλη, είτε ζουν στους ξενώνες, είτε σε σπίτια, που διαθέτει η ΠΑΕ. Για την Κ15 εξαίρεση αποτελεί ένας ποδοσφαιριστής, που ζει στην Πορταριά Χαλκιδικής κι έχει επιλέξει να διατηρήσει εκεί τη βάση του.

Σχόλια