Η καθιέρωση του Futsal στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ και οι ακαδημίες του

Οι οδηγίες της UEFA είναι ξεκάθαρες και προβλέπουν τη δημιουργία ομάδων σάλας από όλες τις ομάδες της Super League μέχρι το 2018. Μια κίνηση προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του Futsal και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να καθιερώσει το ποδόσφαιρο σάλας στη Θεσσαλονίκη και να το εντάξει στο πρόγραμμα των αναπτυξιακών ηλικιών.

Ηδη στις αρχές του 2014, η Κ12 του Δικεφάλου έλαβε μέρος στο πρώτο της διεθνές τουρνουά Futsal που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία, ενώ οι προπονητές των Ακαδημιών του συλλόγου ενημερώνονται συνεχώς για τα ειδικά δεδομένα του ποδοσφαίρου σάλας, το οποίο ο ΠΑΟΚ πρόκειται να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές του.

Για το λόγο αυτό το επιτελείο των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του ΠΑΟΚ με πρώτο τον διευθυντή, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και τους προπονητές των μικρών ομάδων του Δικεφάλου συμμετείχαν στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Σάλας και στο οποίο μίλησε ο υπεύθυνος του Futsa lστην Ελλάδα, Γιώργος Βασάλος.

Σχόλια