Π.Α.Ο Ρουφ: Μια ακαδημία πρότυπο!

Η ομάδα νέων του Π.Α.Ο Ρουφ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.Α. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Χρήστος Σίσκος μίλησε για το πλάνο και τον τρόπο δουλειάς του.

Δίπλα στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη και παράλληλα στις ράγες του τρένου, μία ομάδα – μια ακαδημία λειτουργεί σε πρότυπα ευρωπαϊκά. Η ακαδημία του Π.Α.Ο Ρουφ προσπαθεί να ξεφύγει από τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το καταφέρνει.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας κ. Χρήστος Σίσκος μας μίλησε για αυτή την επιτυχία και τον τρόπο δουλειάς της ακαδημίας τα 2,5 τελευταία χρόνια.

«Μια εκπαιδευτική προσπάθεια 2,5 χρόνων στην ακαδημία του Π.Α.Ο. Ρουφ ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Όταν ανέλαβα τη διεύθυνση της ακαδημίας έβαλα με τη διοίκηση και τους συνεργάτες μου τρεις βασικούς στόχους.

1) Να αλλάξουμε το περιβάλλον που δουλεύουν τα παιδιά τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε έξω-αγωνιστικό επίπεδο και τον τρόπο επικοινωνίας και λειτουργίας όλων των ανθρώπων που σχετίζονται με το κλαμπ (προπονητές, παιδιά, παράγοντες, γονείς, φίλαθλοι),

2) να βελτιώσουμε την προπόνηση και ό,τι σχετίζεται με αυτήν και

3) να βελτιώσουμε τους παίκτες σε ατομικό επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση έγιναν σημαντικές επενδύσεις σε υλικοτεχνική υποδομή για την οργάνωση και εξοπλισμό των χώρων στα πρότυπα και τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ».

Πώς ακριβώς σχεδιάσατε το περιβάλλον της ακαδημίας;

«Πιο συγκεκριμένα, εξοπλίστηκε μια αίθουσα η οποία στεγάζει τους προπονητές της ακαδημίας αποκλειστικά (Φώτο 1) και η διάρθρωση των αποδυτήριων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε τόσο όλη η ακαδημία να είναι εντελώς ανεξάρτητη σε πρόσβαση και λειτουργία από την πρώτη ομάδα. Ένα πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των παιδιών».

inner

Φώτο 1: Η αίθουσα των προπονητών της ακαδημίας. Διακρίνεται η διατροφολόγος της ακαδημίας Κλαίρη Παπαβασιλείου και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Χρήστος Σίσκος.

-Σε αγωνιστικό επίπεδο ποια ήταν η φιλοσοφία της ομάδας;

«Σε αγωνιστικό επίπεδο υπήρχε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση από πλευράς μου στην εκπαίδευση, την προσέγγιση και στο αγωνιστικό πλάνο των τμημάτων σε συνεργασία με τους προπονητές κάτι το οποίο βοήθησε το κλαμπ να αποκτήσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα αγωνιστική και μη και όλους μας έναν ενιαίο τρόπο επικοινωνίας.

Τα γκρουπ δούλεψαν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικίας και τις ιδιαιτερότητες που είχαν αυτά, με σκοπό να αποκτήσουν μια ενιαία φιλοσοφία στον τρόπο που αντιλαμβάνονται, προσεγγίζουν και χαίρονται το παιχνίδι. Η ομάδα νέων (φώτο 2), η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.ΠΣ.Α. δούλεψε σε απολύτως επαγγελματικά πρότυπα.  Αυτό συνετέλεσε ώστε η πρώτη ομάδα να στηρίζεται σε αυτά τα παιδιά τα οποία θα αποτελέσουν και τον κορμό της τη νέα χρονιά. Το θετικό είναι ότι πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν αξιολογηθεί από ανθρώπους μεγάλων ομάδων μέσα στη χρονιά κάτι που είναι πολύ θετικό για το επίπεδο εκπαίδευσης και το μέλλον τους».

inner

Φώτο 2Η ομάδα νέων του συλλόγου πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ.Α. 2013-2014

-Δηλαδή πέρα από το προπονητικό τιμ της ακαδημίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έχουν επαφή και με άλλους προπονητές εγνωσμένης αξίας;

«Η ακαδημία μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει, εκτός των άλλων, και το βοηθό του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό και Education Manager της αγγλικής ομοσπονδίας (FA) κ. Στιβ Ρούτερ ο οποίος έδωσε την εκπαιδευτική κατεύθυνση στα παιδιά για τον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίζουν την προπόνηση και το παιχνίδι γενικότερα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την αμέριστη στήριξη που μας παρείχε σε όλα τα επίπεδα (κ. Κουνάδη και κ. Παπαευσταθίου), τον άμεσο συνεργάτη μου κ. Θωμά Μανώλη ο οποίος είχε πολύ μεγάλη συμβολή και πολλαπλό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια καθώς και το προσωπικό της ακαδημίας Κοτσοβό Παναγιώτη U 15, Σωτηριάδη Μάκη U 13, Ζαφείρη Βασίλη U 11, U9, Ρίζο Θωμά U 7 , Ρόμπσον Ρομπ (Προπονητής Τερματοφυλάκων), Παυλόπουλο Πάρη (φυσιοθεραπευτής), Παπαβασιλείου Κλαίρη( διαιτολόγο – διατροφολόγο)».


inner

Φώτο 3. Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Π.Α.Ο. Ρουφ Σίσκος Χρήστος με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου Θωμά Μανώλη

Πηγή:sport-fm.gr

Σχόλια