ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παρουσιάστηκε το νέο πλάνο για την Ακαδημία

Το νέο μεγάλο και φιλόδοξο πλάνο της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασαν η διοίκηση των «πράσινων» και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή της Ακαδημίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης(30/6) στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ΟΑΚΑ η διοίκηση του Παναθηναϊκού παρουσίασε το φιλόδοξο πλάνο για την Ακαδημία της ομάδας, της Paobc Academy. Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν εκτός από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς, ο διευθυντής της Hellenic SeawaysΆρης Κατσαΐτης και ο εκπρόσωπος της ABC Consulting Λάζαρος Ιωάννου.

Τριαντόπουλος: «Η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Την… αρχή στην παρουσίαση του πλάνου για την Ακαδημία έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε με είδηση, καθώς αποκάλυψε πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς υπέγραψε στον Παναθηναϊκό: «Σας ανακοινώνω ότι μόλις υπογράφηκε η συμφωνία με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Περισσότερα θα μάθετε το απόγευμα από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μαζευτήκαμε εδώ εν μέσω δύσκολων συνθηκών στη χώρα αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο και δεν επηρεάζεται από το κλίμα τρομοκρατίας που κάποιοι επιβάλλουν. Η Ελλάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και πάνω σε αυτό το μέλλον θα επενδύσουμε. Στο δρόμο που χάραξε ο κύριος Γιαννακόπουλος από πέρσι. Δίπλα μας θα έχουμε και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η Ακαδημία θα βρίσκεται εδώ, στο ΟΑΚΑ, στις αίθουσες του All Star Arena, δίπλα στην ομάδα και η ομάδα δίπλα στις ακαδημίες για να καλλιεργήσουμε το ταλέντο των νέων αθλητών έτσι ώστε να γίνουν Πρωταθλητές στα γήπεδα και στη ζωή. Επικεφαλής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Η ένδοξη πορεία του και η αφοσίωσή του στην ομάδα είναι γνωστή. Θα πλαισιώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές και από έμπειρη ομάδα γιατρών και ψυχολόγων που θα υποστηρίζουν τους αθλητές μας. Πέραν της αθλητικής εκπαίδευσης θα παρέχονται και επιμορφωτικά σενάρια πάνω σε νέες τεχνολογίες από τη Microsoft και τη Sports Consulting. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν. Τη Microsoft, τη Hellenic Seaways, την Adidas που χρόνια ντύνει την ομάδα, την abc sports, τη DPG, το leoforos.gr και την εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ που θα καλύπτουν την πορεία των Ακαδημιών. Ευχαριστώ επίσης τον κύριο Μιχαλαριά και τον Ερασιτέχνη και όλους τους συντελεστές που από την αρχή δούλεψαν για να ανακοινώσουμε σήμερα την ίδρυση των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Αλβέρτης: «Να φτιάξουμε σωστούς ανθρώπους και φιλάθλους»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που αναλαμβάνει ως Διευθυντής της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο οποίος τόνισε: «Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ένας στόχος που έφτασε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Πέραν της παραγωγής νέων παικτών, στόχος μας είναι να φτιάξουμε και σωστούς ανθρώπους, σωστούς φιλάθλους που θα βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό μάτι. Στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, έφτασε η στιγμή να παρέχουμε στα νέα παιδιά τα εργαλεία για να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο τους. Οι παροχές που είπε ο κύριος Τριαντόπουλος δεν θα είναι απλά γραμμένες στο χαρτί, θα είναι δίπλα στα παιδιά καθημερινά, θα είναι έμπρακτα παρούσες. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια βάση παιδιών που θα επανδρώσει και τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα και όποιες άλλες ομάδες θα θέλουν Ελληνόπουλα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ήρθε η ώρα όσα σκεφτόμασταν να τα κάνουμε πράξη. Ξεκινάμε στις 5 Σεπτεμβρίου και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Σε εκείνο το σημείο ο κύριος Τριαντόπουλος πρόσθεσε: «Δίπλα μας και ο όμιλος Υγεία που θα παρέχει στους αθλητές ότι χρειαστούν».

Μιχαλαριάς: «Είμαι σίγουρος για την επιτυχία»

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, ο οποίος ανέφερε: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην εκδήλωση. Οι Ακαδημίες αποτελούν το next level των ακαδημιών. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλη παράδοση στις ακαδημίες του μπάσκετ, πήρε το Πρωτάθλημα στους Εφήβους, ήταν δεύτερος στο Under 22 της ΕΣΚΑΝ, ήταν Πρωταθλητής σε Κορασίδες και 2ος σε Νεανίεδες και Παμπαίδες.

Τουλάχιστον στην Αθήνα μπάσκετ σημαίνει Παναθηναϊκός. Τα παιδιά θα αποκτήσουν άλλη κατάρτιση στο μπάσκετ με ένα προπονητικό επιτελείο που θα έχει όλα τα εχέγγυα να αναπτύξει αυτά τα παιδιά. Ο Ερασιτέχνης είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια 100%.

Οι ακαδημίες στη Λεωφόρο συνεχίζουν να είναι σε ισχύ σε άμεση συνεργασία και θα το δείτε στην πορεία. Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για όλη την οικογένεια. Ο Φράγκι έχει παίξει στον Τάφο του Ινδού, έχει σηκώσει Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ με την ομάδα του Παναθηναϊκού, έχει βιώσει τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το Εφηβικό μέχρι το τέλος. Αποτελεί πρότυπο για νέους μπασκετμπολίστες. Είμαστε δίπλα στο εγχείρημα και θεωρητικά και πρακτικά. Κάνουμε το βήμα μαζί. Δεν θα ευχηθώ καλή επιτυχία, είμαι σίγουρος για την επιτυχία».

Κατσαΐτης: «Μας ενώνουν κοινές αξίες»

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του διευθυντή της Hellenic Seaways Άρη Κατσαΐτη: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας.Στηρίζουμε με τις δυνάμεις μας τον ελληνικό αθλητισμό. Με αυτή τη λογική είμαστε εδώ σε αυτή την εκδήλωση. Δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε θετικά. Με τον Παναθηναϊκό άλλωστε μας ενώνουν κοινές αξίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ελληνική νεολαία. Έχουμε αποδείξει όλα τα χρόνια σε όλη την Ελλάδα πως είμαστε αρρωγός σε ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα προσφέρουμε. Βάζουμε ένα λιθαράκι στο μπάσκετ που μας έχει προσφέρει αμέτρητες χαρές και είμαι σίγουρος ότι με ανάλογες πρωτοβουλίες θα κάνει το ίδιο».

Ιωάννου: «Ο Παναθηναϊκός αγκάλιασε το όραμά μας»

Ακολούθησε ο Λάζαρος Ιωάννου από την ABC Consulting, ο οποίος επεσήμανε: «Στόχος μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά κάποια χρηματοοικονομική γνώση, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, να γνωρίζουν πως να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Είναι χαρά που ο Παναθηναϊκός αγκάλιασε το όραμά μας».

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο και μετά το τέλος του ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε: «Ξεκινάμε πιλοτικά την πρώτη χρονιά, λίγο πιο μαζεμένα για να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και στη συνέχεια να δούμε την επέκτασή μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα και όπου αλλού. Ήδη συζητάμε με ακαδημίες στο εξωτερικό αλλά θέλει δουλειά».

Κατόπιν, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πήρε ξανά τον λόγο για να τονίσει: «Θα υπάρχει συνδετικός κρίκος μεταξύ της ανδρικής ομάδας. Σκοπός είναι να επανδρώσουμε και την Εθνική ομάδα. Ένας λόγος παραπάνω το ότι το γήπεδο που διαλέξαμε απέχει ελάχιστα μέτρα από την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι μικροί θα είναι δίπλα στους μεγάλους και θα υπάρχει κοινό πλάνο. Το όραμα και το όνειρό μας παίρνει σάρκα και οστά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει φυτώρια που θα του εξασφαλίζουν παίκτες για όλα τα παιδιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Αυτό το λέω και κρατήστε το. Πρέπει κάποια στιγμή τα παιδιά να μπουν σε μια πραγματική φιλοσοφία στο τι θα αντιμετωπίσουν, να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν την επιτυχία και την αποτυχία. Είμαστε έτοιμοι να εφοδιάσουμε τα παιδιά με ισχυρά όπλα για το μέλλον, κοινωνικά και αθλητικά».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Ηλία Μιχαλαριά να αναφέρει: «Στο ΟΑΚΑ θα συγκεντρωθούν ομάδες αγοριών.Τα κορίτσια συνεχίζουν κανονικά στον Τάφο του Ινδού. Το παιδικό και το εφηβικό φεύγει από τον Τάφο, από τις προπονήσεις. Οπότε για τα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχει περισσότερος χρόνος».

Τέλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι προπονητές και οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι οι εξής: Τσίγκλιας Άγγελος, Καλαϊτζής Γιώργος, Ραχωβίτσας Μιχάλης, Κώστας Τσαρτσαρής, Εφηβικό: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Παιδικό: Γκούρας Βασίλης, Σιούτης Ιωάννης

Έφορος: Ροδίτης Παναγιώτης

Γιατρός: Νικολάου Δημήτριος

Τμήμα Ειδήσεων football-academies.gr

Σχόλια