Ημερίδα Διατροφής – Διατροφολογίας στην Ακαδημία της ΠΑΕ Πανιώνιος

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στις 09:30 π.μ. στις Αθλητικές εγκαταστάσεις “Fous De Foot” στη Βάρη, από το ερευνητικό τμήμα επιστήμης διατροφής – διατροφολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της άμεσης ανάγκης για για την παραγωγή της υγείας των νεαρών αθλητών που συμμετέχουν στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, η Ακαδημία ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Πανιώνιος σε συνεργασία με ερευνητές από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο προγραμματίζει μία σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν διαλέξεις σχετικά με την αθλητική διατροφή και μετρήσεις διατροφικών συνηθειών και αθλητικής απόδοσης.

Η απόδοση αθλητών, εκτός από το φυσικό ταλέντο και την συστηματική επιστημονική προπόνηση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις διατροφικές συνήθεις και συμπεριφορές, καθώς αυτές ενισχύουν ή υποσκάπτουν την απόδοση τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα.

 

Αυτό οφείλεται στον εξέχοντα ρόλο που κατέχει η ρύθμιση και ο συντονισμός των μονοπατιών του μεταβολισμού όταν λειτουργεί σε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς κατά την άσκηση.

Επομένως, οι αθλητές που επιθυμούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, θα έχουν σοβαρό πλεονέκτημα εάν υιοθετήσουν απλές οδηγίες αθλητικής διατροφής.

Σχόλια