Ρότσα: «Δεν υπάρχουν καλύτερες ακαδημίες από του Παναθηναϊκού, αν ήμουν γονιός εκεί θα έστελνα τα παιδιά μου»

Ο παλαίμαχος άσος των «πράσινων» Χουάν Ραμόν Ρότσα και πρώην προπονητής στην πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες του συλλόγου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» για την «μάχη» του «τριφυλλιού» με την Σταντάρ Λιέγης, τις ακαδημίες και την δουλειά που γίνεται στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ο Αργεντίνος μίλησε για:

Τον αγώνα με την Σταντάρ: «Έχουμε ανυπομονησία γιατί είναι το πρώτο μετά από δύο χρόνια (στο Τσάμπιονς Λιγκ). Το σημαντικότερο είναι σήμερα γιατί είναι το πρώτο. Σαν Παναθηναϊκός θέλουμε να περάσουμε για να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Να γυρίσει σε ένα γνωστό μέρος που έχουμε αφήσει ιστορία. Είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να προχωράνε οι ελληνικές ομάδες».

Την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Είναι καλός ο Παναθηναϊκός. Δίνει ελπίδα ότι μπορεί να κάνει ένα καλό παιχνίδι και στην συνέχεια μπορεί να δει με αισιοδοξία τη ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο. Δεν ξεκίνησε από το μηδέν. Συνεχίζει από το 7. Έχει μια καλή βάση όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

Τις ακαδημίες που βοηθούν την πρώτη ομάδα: «Δεν υπάρχουν καλύτερες ακαδημίες από του Παναθηναϊκού, αν ήμουν γονιός εκεί θα έστελνα τα παιδιά μου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με τον Γιάννη Σαμαρά. Θα είναι πολύ τυχερά τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί. Έχω δουλέψει με πολλά παιδιά. Δούλεψαν και προχώρησαν με την αξία τους. Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε να βελτιώνονται. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για εμάς. Σε μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγάλη διαφορά στο κομμάτι των ακαδημιών συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Παρά τα προβλήματα που πέρασε συνεχίζει να στηρίζει αυτό το κομμάτι».

Την αξιοποίηση των παικτών: «Είδαμε παίκτες όπως ο Μαυρίας και ο Καπίνο να αποκτούν εμπορική αξία. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό με σημαίες. Πρέπει να παράγουμε ποδοσφαιριστές για να μπορούμε στο μέλλον να τους παραχωρούμε και να έχουμε επενδύσεις».

Σχόλια