ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Ζιλμπέρτο εισηγήθηκε παραμονή του Γιάννη Σαμαρά

Την παραμονή του του Γιάννη Σαμαρά στην διεύθυνση της ακαδημίας του Παναθηναϊκού φέρεται να έχει εισηγηθεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ανατρέποντας έτσι τα έως τώρα δεδομένα που ήθελαν τον «Ολλανδό» να αποχωρεί από το πόστο του.

Μέχρι πρότινος η αποχώρηση του Γιάννη Σαμαρά από την διεύθυνση της ακαδημίας του Παναθηναϊκού έμοιαζε βέβαιη καθώς είχε εκφραστεί δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο, που είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της Κ20 ούτε από την ακαδημία (κλικ εδώ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal, πριν από περίπου 10 μέρες υπήρξε και καταγγελία της σύμβασης των «πράσινων» με τον «Ολλανδό» και τα πράγματα είχαν πλέον δρομολογηθεί για την αποχώρηση και την αντικατάστασή του. Τα δεδομένα, εντούτοις, είναι πλέον πολύ πιθανό να αλλάξουν άρδην και να υπάρξει μια τεράστια ανατροπή στην υπόθεση, με παρέμβαση του ίδιου του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Την πρώτη τέτοιου μεγέθους απ’ την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Ο Βραζιλιάνος (που σκοπεύει να ασχοληθεί πολύ ενεργά και με το φυτώριο του συλλόγου) έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Σαμαρά, το έργο του και τη φιλοσοφία που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στην «πράσινη» ακαδημία. Τον πρόλαβε άλλωστε και σαν παίκτης στην Παιανία κι ο τρόπος δουλειάς του είναι πολύ κοντά στη δική του λογική. Θεωρεί λοιπόν ο Ζιλμπέρτο πως θα ήταν μεγάλο λάθος να φύγει ο Σαμαράς απ’ τον σύλλογο κι αυτό μάλιστα το τόνισε και προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού στη συζήτηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη στη σύσκεψη κορυφής, μαζί με τον Στραματσόνι. Οι ενδοιασμοί και οι προβληματισμοί του κ. Αλαφούζου (τους οποίους είχε εκφράσει και κατά τη διάρκεια της χρονιάς) ήταν πως η ακαδημία είχε πάψει να έχει πνεύμα νικητή, δεν κοιτούσε διόλου το αποτέλεσμα (εκτός απ’ την εκπαίδευση των παικτών) και πως η πορεία όλων των τμημάτων, ειδικά την τελευταία διετία, ήταν ξεκάθαρα πτωτική.

Ο Ζιλμπέρτο απ’ την πλευρά του υπογράμμισε πως σαφώς και θα ήταν καλό να μπολιαστεί ακόμη περισσότερο η «winner» νοοτροπία στους «μικρούς», εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να χτιστεί σταδιακά ένα πλάνο για βελτίωση όλης της πυραμίδας των ακαδημιών απ’ την υποδομή (νέοι ξενώνες για ταλέντα απ’ την περιφέρεια, νέα γήπεδα στο Κορωπί, σκάουτινγκ), μέχρι τη συνολικότερη λειτουργία της. Και συμπλήρωσε πως σ’ όλο αυτό ο ίδιος θεωρεί πως είναι απαραίτητη η παρουσία του «Σαμ». Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απ’ την πλευρά του τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα και είναι σύμφωνος σε παραμονή του Σαμαρά, αφού το κρίνει σημαντικό ο Ζιλμπέρτο, ενώ συμφωνήθηκε να καθοριστεί βήμα βήμα ένα πλάνο για τη συνολική αναβάθμιση της ακαδημίας.

Το θέμα μεταφέρεται πλέον προς τον ίδιο τον Γιάννη Σαμαρά και στο τι σκοπεύει να κάνει, αφού είναι αλήθεια πως δεν είχε κρύψει τους τελευταίους μήνες την ενόχλησή του για τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Αλαφούζου αλλά και τη συμπεριφορά άλλων στελεχών της διοίκησης προς την ακαδημία. Ο Ζιλμπέρτο, σε συζήτηση που έχει κάνει με τον «Ολλανδό», του έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να μείνει και πλέον αναμένεται η απόφαση του «Σαμ» μέχρι την Πέμπτη, όταν κι ολοκληρώνεται η σεζόν στην ακαδημία. Με τις πιθανότητες να είναι αυτήν τη στιγμή στο 50-50.

Αν η απάντηση του «Ολλανδού» είναι αρνητική, οι «πράσινοι» θα κινηθούν τάχιστα για την αντικατάστασή του. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως πλην του Γιάννη Βονόρτα (το όνομα του οποίου είχε πέσει προ διμήνου στο τραπέζι), στα υπ’ όψιν στελεχών της διοίκησης είναι και η περίπτωση του πρώην «πράσινου» Γιάννη Γκούμα, σημερινού προπονητή της εθνικής Νέων. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν δεν μείνει ο «Σαμ», η τελική απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα περάσει από τον ίδιο τον Ζιλμπέρτο.

Σχόλια