Παναιτωλικός: Η χαρά του ξένου ποδοσφαιριστή

Ιστορία έγραψε φέτος ο Παναιτωλικός, ο οποίος επέλεξε να μην κάνει ούτε μία μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή! Ούτε μία από τις έντεκα που έκανε (δώδεκα αν πιάσουμε και την αγορά του Ντουάρτε).

Σύμφωνα με το Sportime αυτό ουσιαστικά ήταν το πλάνο. Το μπάτζετ θα έπεφτε δεδομένα κι άλλο και φαίνεται πως τα 60-70άρια συμβόλαια τα δέχονταν πιο εύκολα οι ξένοι. Βέβαια σε κάποιους Έλληνες, που έγινε κρούση, το ποσό ήταν αισθητά μικρότερο και γι’ αυτό η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

Για την ιστορία αποκτήθηκαν ένας Αλγερινός (Ταχάρ), ένας Αμερικανός (Αριγίμπι), ένας Σενεγαλέζος (Σανιά), ένας Αυστριακός (Κνετ), ένας Ισπανός (Ρομάν), ένας Αργεντινός (Μπάλμπι), ένας Κροάτης (Γιοβάνοβιτς), ένας Γάλλος (Μαρσιάλ), ένας Σουηδός (Σίεστεντ) και δύο Πορτογάλοι (Ντάλσιο, Μιμίτο).

Δεν ήταν κάποιο ανέκδοτο το παραπάνω, μιλάμε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό των Αγρινιωτών. Κοινός παρονομαστής όλων τους; Δεν είχαν περάσει από τα μέρη μας και δεν τους είχαμε ακούσει ποτέ ξανά.

Το αν η απόφαση απόκτησης λαχείων βγει, θα φανεί στην πορεία. Το γιατί ακόμη και συμπληρωματικές θέσεις δεν μπορούσαν να αποκτηθούν Έλληνες παίκτες, πάντως, παραμένει ερωτηματικό.

Από εκεί και πέρα, μοιάζει σχεδόν ξεκάθαρο πια το μήνυμα προς τους Έλληνες παίκτες. Εάν βγαίνεις από την ακαδημία και μπορείς να πουληθείς στην πορεία, θα έχεις μέλλον. Αλλιώς μεγάλο ζόρι…

Γα τους λάτρεις των αριθμών, από τους 27 παίκτες που έχει ο Παναιτωλικός, Έλληνες είναι οι δέκα. Εύκολος τρόπος για να πλασάρεις τη «γραμμή» σου. Έλα, όμως, που από αυτούς πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν μόνο οι Μαλής και Λιάβας. Να βάλουμε και τον Φυτόπουλο που δείχνει καλά στοιχεία; Τρεις λοιπόν.

Πηγή sportime.gr

Σχόλια