Πάμπλο Γκαρσία: «Αυτά τα παιδιά της Κ17 έχουν… cojones»!

Οι παίκτες της Κ17 του ΠΑΟΚ έχουν την… απαραίτητη πυγμή για να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στην πατρίδα του μετά την πρώτη του κατάκτηση τίτλου ως προπονητής.

Τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής κατέκτησε με την Κ17 του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος μίλησε στην πατρίδα του για το επίπεδο των ελληνικών ακαδημιών και έπλεξε το εγκώμιο των νεαρών ποδοσφαιριστών του. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός στην ιστοσελίδα «pordeciralgo.com.uy»

Για το επίπεδο των ελληνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου: «Το επίπεδο είναι καλό. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τοπικές ομάδες έχουμε σημαντικές διαφορές. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να βλέπει παιδιά σε όλη τη χώρα. Κάθε φορά που παίζουμε διεθνή τουρνουά απέναντι σε καλές ομάδες, είμαστε επίσης πολύ ανταγωνιστικοί. Σε ότι αφορά στην υποδομή, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε εάν θέλουμε να συγκριθούμε με συλλόγους από χώρες όπως η Ισπανία ή Ιταλία». 

Για το γεγονός πως κατέκτησε τον τίτλο με την Κ-17 του ΠΑΟΚ: «Ήταν σημαντικό γιατί για τρία χρόνια δεν κερδίσαμε αυτόν τον τίτλο. Από την άλλη. ώς προπονητής και εκπαιδευτής, όταν βλέπω βελτίωση των παικτών ατομικά αλλά και ως ομάδα είμαι ευχαριστημένος. Ο κύριος στόχος μου είναι να εκπαιδεύσω τους παίκτες για μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν στην πρώτη ομάδα». 

Για το τι σημαίνει αυτός ο τίτλος στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα. Σίγουρα ως παίκτης σε κάτι έχασα. Από αυτά τα λάθη, έμαθα και πλέον προσπαθώ να μεταδώσω πράγματα στους νεαρούς παίκτες. Αυτός ο τίτλος είναι σημαντικός, καθώς μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βοηθήσουμε τη ομάδα μελλοντικά». 

Για το ποιους από του προπονητές που συνάντησε στην καριέρα του θεωρεί πρότυπα του: «Συνάντησα πολλούς προπονητές και πήρα καλά πράγματα απ’ αυτούς. Στα νιάτα μου είχα τον Victor Pua, ενώ στην Ευρώπη ο καλύτερος που συνεργάστηκαν ήταν ο Χαβιέ Αγκίρε». 

Για την προπονητική του φιλοσοφία: «Μου αρέσει η ομάδα μου είναι πάντα πρωταγωνίστρια στον αγωνιστικό χώρο. Όμως αυτό εξαρτάται και από τους παίκτες που έχεις στη διάθεση σου. Η δουλειά και η προσπάθεια είναι η βάση για την επιτυχία. Η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ σημαντική». 

Για τον αν φαντάζεται τον εαυτό του να επιστρέφει στην Ουρουγουάη ως προπονητής: «Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα σκέφτομαι κάθε μέρα τη δουλειά μου και θα δούμε τι θα κάνω την επόμενη σεζόν». 

Για τον αν οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν την απαραίτητη πυγμή: «Κάθε χώρα χαρακτηρίζεται από κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Πάνω σε αυτόν τον τομέα είναι που πρέπει να δουλέψουμε εμείς οι προπονητές και να βγάζουμε το μέγιστο από κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό δυναμώνει την ομάδα. Αναμφισβήτητα όμως τα παιδιά έχουν και cojones! (σ.σ. αρχί..@@)» 

Για το αν προσπαθεί να διδάξει στους νέους του ΠΑΟΚ τη σκέψη του Jose Gervasio Artigas: «Αυτό που τους διδάσκω είναι πως μέσα από τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες, όλα γίνονται και τίποτα δεν έρχεται μόνο του».

Σχόλια