«Ήθελα να παίζω και να προχωράω, όχι μόνο να λέω ότι παίζω στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ…»

Το football-academies.gr , συνάντησε τον ποδοσφαιριστή  της ομάδας Κ-17 του Εργοτέλη, Βασίλη Βογιατζή.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μας μίλησε για την επιλογή του να αποχωρήσει από την ακαδημία του Ολυμπιακού, παρότι είχε επιλεγεί και είχε παραμείνει μιάμιση σεζόν στου Ρέντη, βλέποντας ότι  τη δεύτερη σεζόν της παραμονής του εκεί, δεν ήταν ικανοποιημένος από το χρόνο συμμετοχής του στους αγώνες. Επέλεξε λοιπόν  να αποχωρήσει φιλικά και να γυρίσει στο Ηράκλειο και στην παλιά του ομάδα, τον Εργοτέλη.

Μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα τόσο άποψή του, όσο  και ο τρόπος σκέψης του. Στο πλευρό του ο πατέρας του Τάσος Βογιατζής, που τον στήριξε εξ αρχής στην απόφασή του και τον παρότρυνε και να μας μιλήσει.

Δείτε τι μας είπε, ο 17χρονος ποδοσφαιριστής:

Bασίλη από πότε ασχολείσαι  με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα στην ακαδημία του Εργοτέλη 6 χρονών και παρέμεινα εκεί  5 χρόνια, μέχρι τα 11, μετά άλλαξα ακαδημία ψάχνοντας κάτι καλύτερο και πήγα στην Αθλόπολη. Μετά από ενάμισι χρόνο πήγα στην ακαδημία Lido, όπου έμεινα 5 μήνες και τέλος πήγα στην ακαδημία του ΟΦΗ.

Εκείνη την περίοδο γίνονταν κάποια δοκιμαστικά στο Ρέντη στην Αθήνα και πήγα. Με δοκίμασαν και με πήραν. Έμεινα στον Ολυμπιακό ενάμισι χρόνο και τα Χριστούγεννα αποφάσισα να επιστρέψω, στο Ηράκλειο.

Γιατί έφυγες;

Ο λόγος ήταν ότι δεν έπαιρνα τις συμμετοχές που έπρεπε, τη δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό.

Ο πατέρας μου με στήριξε στην απόφασή μου και έτσι κατέβηκα πάλι στην Κρήτη.

Δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με την ομάδα ή τους συμπαίκτες μου, ήταν όλοι τους πάρα πολύ καλά παιδιά. Το πρόβλημα ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό, αγωνιστικό.

Αυτή ήταν μια πολύ ώριμη απόφαση που ούτε επαγγελματίας, δεν παίρνει για την καριέρα του…

Πιστεύω ότι τα περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων δε φεύγουν ακόμα κι αν δεν είναι ευχαριστημένα, ή γιατί είναι οπαδοί αυτής της ομάδας, αλλά κυρίως γιατί έχουν να λένε ότι παίζουν σ’ ένα μεγάλο σύλλογο.

Εγώ δεν ήθελα απλώς να είμαι στον Ολυμπιακό και σε ένα μεγάλο σύλλογο μόνο, ήθελα να βλέπω το μέλλον, να παίζω καλά, να προχωράω. Έτσι θεώρησα καλό να κατέβω πάλι στην Κρήτη και να παίξω στην παλιά μου ομάδα τον Εργοτέλη.

Πιστεύω ότι έκανα μια καλή χρονιά από τα Χριστούγεννα και μετά που γύρισα, έπαιξα στους Νέους Εργοτέλη, που είναι μια ομάδα που παίζει στο Β’ τοπικό πρωτάθλημα του Ηρακλείου. Έπαιξα πολλούς αγώνες και μετά με κάλεσαν στους Κ-17 του Εργοτέλη, με προπονητή τον κ. Πρωτογεράκη.

Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

Θέλω στο μέλλον να καταφέρω να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο σ’ ένα μεγάλο σύλλογο, σε μια μεγάλη ΠΑΕ. Να προσπαθήσω κι αν όλα πάνε ίσια, να καταφέρω να παίξω στο εξωτερικό.

Με το σχολείο πως τα πας ;

Το σχολείο δεν το αφήνω πίσω. Τα τρέχω συγχρόνως όλα. Και το σχολείο και τ΄αγγλικά, γιατί υπάρχει πιθανότητα μια στο εκατομύριο να παίξω μπάλα σε υψηλό επίπεδο, οπότε πρέπει να τρέχω και το σχολείο εξίσου.

Έτσι το βλέπεις; Mία στο εκατομύριο;

Ναι έτσι το βλέπω. Μιλάω για υψηλό επίπεδο. Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο της Ισπανίας, μου ταιριάζει κιόλας.

Η Μπαρτσελόνα;

H Μπαρτσελόνα είναι άπιαστο όνειρο!

Δουλεύεις πάνω σ΄αυτό;

Koιτάξτε, ενημερώνομαι συνέχεια για καινούργια πράγματα πάνω στο ποδόσφαιρο, στο σπίτι μου στην αυλή είμαι συνέχεια με μια μπάλα και δουλεύω τεχνική και κάνω και γυμναστική, πιο πολύ κοιλιακούς…

Τελειώνοντας, τι θα ήθελες να προσθέσεις, για όλο αυτό το μέχρι τώρα ταξίδι σου στο χώρο των ακαδημιών, ή τι θα ήθελες να πεις σ’ ένα παιδί που ξεκινάει τώρα την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και θέλει να φτάσει ψηλά;

Πρέπει να έχει το κεφάλι κάτω, να δουλεύει να κάνει στρωτή ζωή, ν’ ακούει τους προπονητές του και με λίγη τύχη, όλα θα πάνε καλά.

Ποδόσφαιρο παίζει καλύτερα κανείς όταν διασκεδάζει ή όταν το βλέπει επαγγελματικά και ποντάρει στο να βγάλει χρήματα από αυτό;

Στο γήπεδο μέσα μπαίνεις για να παίξεις και πρέπει να νιώθεις καλά και να περνάς καλά. Πρέπει να την αγαπάς τη μπάλα με λίγα λόγια. Τώρα επαγγελματικά και στις μέρες που ζούμε… σίγουρα αποτελεί και μια διέξοδο επαγγελματική. Αλλά ξαναλέω, αν δεν το αγαπάς δεν μπορείς να παίξεις μπάλα.

Βασίλη σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη στην πορεία.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω.

Οι φωτογραφίες του Βασίλη, τότε και τώρα, παρακάτω:

Σχόλια