Ν. Τοπολιάτης – Προπονητής Κ14 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ : «Έχουμε θέσεις, για να μπουν καινούργια παιδιά στην ακαδημία μας, στο Ρέντη»

 

Το football-academies.gr βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο του Πανερυθραϊκού για την αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Παίδων του Πανερυθραϊκού και του Ολυμπιακού στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του AFC-Θουκυδίδειου τουρνουά. Μετά το τέλος του αγώνα που έληξε ισόπαλος 2-2, ο προπονητής της ομάδας Κ14 του Ολυμπιακού κ. Νίκος Τοπολιάτης μας παραχώρησε συνέντευξη.

Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας των Κ-14, εμπεριστατωμένα  και  περιεκτικά, αναφέρθηκε στη ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Ολυμπιακού, την οποία προσπαθούν να περάσουν οι προπονητές της ακαδημίας, σε όλα τα παιδιά της, ώστε όλα τα τμήματα,  να αγωνίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως η πρώτη ομάδα.

Επίσης αναφέρθηκε στις συμμετέχουσες ομάδες του τουρνουά,  οι οποίες κατά τη γνώμη του είναι ανταγωνιστικές και στο γεγονός ότι παρακολουθούν σε αυτές, παιδιά που αξίζουν να παίξουν στον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της ομάδας  Κ14 των ερυθρολεύκων προσέθεσε, ότι προσπαθούν να εντάξουν στην ακαδημία του Ολυμπιακού και καινούργια παιδιά, δεδομένου ότι υπάρχουν θέσεις γι αυτά. Επίσης μας ανέφερε πως τακτική της ακαδημίας του Ολυμπιακού, είναι να προωθούνται σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία παιδιά μικρότερα, τα οποία όμως πρέπει να έχουν τις σωματικές δυνατότητες ή τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζεται για να  ανταποκριθούν.

Αναλυτικά η συνέντευξη :

Κύριε Τοπολιάτη πείτε μας δυο λόγια για την ομάδα σας. Γενικά έχουμε μάθει ότι ολοκληρώνετε το μοντάρισμά της  και έχουν γίνει ανακατατάξεις: παίζουν και μικρότερα παιδιά στους 98, δηλαδή πέντε 99άρηδες, δύο 98άρηδες προβιβάστηκαν στη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία…

Εγώ θα ξεκινήσω από την αρχή, θα ξεκινήσω από τον τρόπο που δουλεύουμε στο Ρέντη. Έχουμε αυτή τη στιγμή δημιουργήσει πέντε τμήματα: Κ-20, Κ-17, Κ-15, Κ-14 και Κ-13.

Το τμήμα που παρακολουθήσατε σήμερα και του οποίου είμαι προπονητής είναι το Κ-14. Σ’ αυτά τα τμήματα προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κοινή  φιλοσοφία, από το πιο μικρό τμήμα μέχρι το πιο μεγάλο και αυτή είναι η φιλοσοφία με την οποία αγωνίζεται η πρώτη ομάδα.

Είμαι χαρούμενος που βλέπω ομάδες ανταγωνιστικές μέσα σ’ αυτό το τουρνουά, που διοργανώνεται εδώ στην Αθήνα, και παρακολουθούμε έτσι και άλλα παιδιά που αξίζουν,  τα οποία έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να τα δούμε και πρέπει  να τα παρατηρούμε, (προερχόμενα) από κάθε ομάδα που αγωνίζεται σ’ αυτό το τουρνουά.

Εμείς δεν έχουμε σαν στόχο άμεσα το να νικήσουμε  ένα παιχνίδι κι αυτό μπορεί να φανεί. Δεν βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τη νίκη, αλλά έχουμε τη λογική να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε ένα τρόπο παιχνιδιού και μέσα από αυτό τον τρόπο παιχνιδιού να μας βγει και το αποτέλεσμα.

Είδαμε ότι έχετε επιλέξει να έχετε λίγα παιδιά στην ομάδα σας…

Εμείς στα  τμήματά μας αυτή τη στιγμή, έχουμε 16 παιδιά μαζί με τους τερματοφύλακες σε κάθε τμήμα. Τα τμήματα αυτά είναι μικτά. Στους Κ-14 έχουμε παιδιά του 98 και του 99. Πολλές φορές κάποιες συγκυρίες, θα μας φέρουν στην θέση του να μην έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε αλλαγές, να μην έχουμε πολλά παιδιά. Κι ένα  παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πχ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αναβλήθηκε γιατί δεν είχαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές, ώστε να πάμε να αγωνιστούμε. Ήταν λόγω τραυματισμών, λόγω κάποιων συγκυριών που είχαν συμβεί.

Έχουμε αυτούς τους λίγους ποδοσφαιριστές, γιατί προσπαθούμε να εντάξουμε μέσα στην ακαδημία μας και άλλα παιδιά. Έχουμε τις θέσεις, ώστε να μπορούν να μπουν καινούργια παιδιά στην ακαδημία μας.

Ποιο είναι το σκεπτικό με το οποίο ανέβηκαν αρκετοί 99άρηδες σ’ αυτήν την κατηγορία (των παίδων), ενώ δεν είναι η κανονική τους κατηγορία;

Το προπονητικό team, όλοι εκεί στο Ρέντη, προωθήσαμε στους 98, κάποια παιδιά του 99, λόγω του ότι κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν τις δυνατότητες τις σωματικές και άλλα έχουν τις τεχνικές δεξιότητες που χρειαζόμαστε, ώστε να προωθηθούν και να πάρουν κάποιες ευκαιρίες σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αυτά τα παιδιά δεν είναι συγκεκριμένα.

Τα παιδιά αυτά, κάθε φορά αλλάζουν και κάθε φορά επιβραβεύονται κάποια παιδιά τα οποία προοδεύουν και προσπαθούν να παίξουν με τον  συγκεκριμένο τρόπο.

Κύριε Τοπολιάτη σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ.

O Νίκος Τοπολιάτης επί το έργονΗ ομάδα Κ14 του Ολυμπιακού

Σχόλια