«Φαινόταν ότι θα ξεχώριζε»

Ένα από το πρόσωπα των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό είναι ο Μπάμπης Λυκογιάννης.

Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, γεγονός που χαροποίησε αρκετό κόσμο, αφού είναι παίκτης ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και επιθυμία όλων είναι να «βγουν» ποδοσφαιριστές από την ακαδημία των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός τον Λυκογιάννη τον… ανακάλυψε λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2007 και στον σύλλογο του Πειραιά ήρθε τον Ιανουάριο του 2008 από τον Άρη Πετρούπολης, μετά από αρκετές δοκιμές που έγιναν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο υπεύθυνος της ακαδημίας του Αρη Πετρούπολης, Μάκης Μακρής, μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τον Λυκογιάννη και το πώς έγινε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Άρης Πετρούπολης είναι η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα ο 18χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής.

Όσον αφορά τον νεαρό παίκτη του Ολυμπιακού, τόνισε ο Μάκης Μακρής: «Ο Ολυμπιακός είχε δει τον ποδοσφαιριστή λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2007. Είχε αφήσει καλές εντυπώσεις σε άνθρωπο της ομάδας που τον είχε παρατηρήσει και μετά ο Ολυμπιακός τον τσέκαρε όλο και πιο συχνά. Ο Μπάμπης είχε πάει αρκετές φορές στο Ρέντη και είχε κάνει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε λάβει μέρος και σε κάποια φιλικά της ακαδημίας με παίκτες που ήταν υπό δοκιμή. Φαινόταν από μικρός ότι θα ξεχώριζε γιατί η δική του γενιά είχε καλούς παίκτες στον Άρη Πετρούπολης, όμως αυτός πάντα ξεχώριζε και έδειχνε καλύτερος».

Σχετικά με τη θέση που αγωνιζόταν και στον Άρη Πετρούπολης, καθώς στον Ολυμπιακό παίζει τόσο στα αριστερά της άμυνας όσο και στο κέντρο, είπε: «Προπονητής του τότε ήταν ο Μιχάλης Αργυρίου και τον χρησιμοποιούσε πάντα στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ενώ να σημειωθεί πως με το που έκλεισε τα 14, πρόλαβε και έπαιξε σε ένα ματς με την αντρική ομάδα της Πετρούπολης».

Υπήρχε όρος για να πάρουν άλλες 10.000 ευρώ…

Η μεταγραφή του Λυκογιάννη από τον Αρη Πετρούπολης στον Ολυμπιακό έγινε με 8.000 ευρώ. Παράλληλα υπήρχε συμφωνία να πάρει ο Άρης άλλες 10.000, αν υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τον Γενάρη του 2011, αλλά τελικά έγινε επαγγελματίας το καλοκαίρι του ’11.

Να σημειωθεί ακόμα πως ο Ολυμπιακός τον Ιούνιο του 2008 είχε πάρει από τον Αρη Πετρούπολης και τον Παναγιώτη Μακρή, ο οποίος όμως πλέον αγωνίζεται στους Νέους του Ατρομήτου.

Σχόλια