Οι Σχολές Ολυμπιακού παράγουν… εργαλεία!

Οι Σχολές του Ολυμπιακού έχουν φτάσει πλέον τις 45 και εξαπλώνονται σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ. Στις Σχολές περισσότερα από 8000 παιδιά αθλούνται και μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τους καλύτερους.

Το Δίκτυο συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια ζωής και όλοι στον Ολυμπιακό είναι υπερήφανοι για το κοινωνικό και το ποδοσφαιρικό έργο που συντελούν οι Σχολές.

Μέσα από τις Σχολές έχουν προκύψει και κάποια … διαμάντια τα οποία είχαν το ταλέντο, την δύναμη και την υπομονή να φτάσουν έως την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Τελευταίο βάσει χρονολογικής σειράς παράδειγμα είναι ο Θανάσης Ανδρούτσος. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού που σκόραρε την Τετάρτη στον φιλικό αγώνα με την Βέστερλο στο Βέλγιο έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από την Κεντρική Σχολή του Ολυμπιακού στον Ελαιώνα (σήμερα Ρέντη).

Ο νεαρός Θανάσης στα μέσα της περασμένης δεκαετίας ξεχώριζε σαν τη… μύγα μέσα στο γάλα στη Σχολή όπου είχε παίξει ακόμη και μπακ (!) και έτσι μεταπήδησε γρήγορα στην Ακαδημία και σήμερα είναι στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Πραξιτέλης Βούρος είναι το πιο… λαμπρό παράδειγμα παιδιού από Σχολή του Ολυμπιακού που έφτασε να είναι βασικό μέλος της μεγάλης ομάδας. Ο νεαρός μπακ άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στη Σχολή του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη και από εκεί βρέθηκε στην Ακαδημία και είναι τα τελευταία χρόνια μέλος του Ολυμπιακού. Ο Πραξιτέλης έχει συμμετοχές, σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο ενώ έχει παίξει και στο UEFA Champions League στο ιστορικό «διπλό» με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο νεαρός χαφ (1998) Στάθης Λάμπρου (φωτο), ο οποίος ξεκίνησε από τη Σχολή Χαλκίδας και έχει πάρει Πρωτάθλημα Super League K-17 και Κ-20 ενώ την αγωνιστική περίοδο 2015-16 είχε και 5 συμμετοχές στο UEFA Youth League με την ομάδα Νέων.

Επίσης την περασμένη περίοδο δυο παιδιά από τη Σχολή Ταύρου, που είναι χρόνια στην Ακαδημία, ο Νίκος Σφύρλας και ο Γιώργος Βοϊδονικόλας στέφτηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος με την Κ-15 του Ολυμπιακού!

Τα παιδιά από τις Σχολές που έχουν ενταχθεί στην Ακαδημία είναι πάρα πολλά και τα επόμενα χρόνια θα «ξεφυτρώσουν» και νέα… διαμάντια.

Σχόλια