Η προπόνηση τερματοφυλάκων των ομάδων Κ17 και Κ20 του Ολυμπιακού, στο Πήλιο

Ο επικεφαλής των προπονητών τερματοφυλάκων της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Φώτης Στρακόσια, μίλησε για τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας, για να ξεχωρίσει. Δείτε ποιοι τερματοφύλακες είναι στο ρόστερ της Κ17 και ποιοι της Κ20.

Μια ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο είναι αυτή του τερματοφύλακα. Η προπόνηση ενός τερματοφύλακα είναι διαφορετική και είναι αυτός που πρέπει να πάρει γρήγορες αποφάσεις για να προστατέψει την ομάδα του.

Στην προετοιμασία της Κ-20 και της Κ-17 στο Πήλιο συμμετέχουν 7 τερματοφύλακες οι οποίοι προπονούνται υπό την επίβλεψη του Φώτη Στρακόσια (Κ-20) και του Μάκη Βενιαμίν (Κ-17).

Οι προπονήσεις είναι καθημερινές, πιεστικές και οι προπονητές προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνική τους, να τους δυναμώσουν και ν’ αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους.

Ο Φώτης Στρακόσια, ο οποίος είναι επικεφαλής των προπονητών τερματοφυλάκων της Ακαδημίας, μίλησε στο olympiacos.org για τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας για να ξεχωρίσει:

“Σίγουρα πρέπει να έχει σωματικά προσόντα για να παίξει σ’ αυτή τη θέση. Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο μας. Κοιτάμε το σώμα, την ευλυγισία και φυσικά μέσα από την δουλειά που κάνουμε μαζί τους προσπαθούμε να τους βελτιώσουμε στην τεχνική τους.  Μέσα απ’ αυτή τη δουλειά στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε και την προσωπικότητά τους.

Ένας καλός τερματοφύλακας εκτός από τα τεχνικά στοιχεία και το σώμα πρέπει να έχει αντίληψη, διάβασμα του παιχνιδιού και φυσικά προσωπικότητα.

Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού δουλεύουμε για να φτιάξουμε νέους τερματοφύλακες οι οποίοι θα έχουν τα στοιχεία αυτά. Υπάρχει ταλέντο αλλά θέλει πολύ δουλειά”.

Οι τερματοφύλακες των δυο ομάδων:

K-20: Γαβαλάς Ιάσων, Σκαφίδας Δημήτρης, Καράδαης Χρήστος, Αγγελόπουλος Γιάννης.

Κ-17: Νικοπολίδης Γιάννης, Βεζύρης Άγγελος, Σφύρλας Νίκος.

Σχόλια