Ολυμπιακός μαζί με το ECA για το μέλλον των ακαδημιών

Στο Μόναχο βρέθηκε ο Δομένικος Μασούλας, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, στην ομάδα εργασίας του ECA για το μέλλον του ποδοσφαίρου, τις Ακαδημίες των συλλόγων.

Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα σε θέματα ανάπτυξης των Ακαδημιών του. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δομένικος Μασούλας, Διευθυντής ΕΚΕ του συλλόγου και Υπεύθυνος Λειτουργίας των Ακαδημιών, έδωσε το παρών, την Τρίτη, στο Μόναχο.

Εκεί, στο γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου, στο Allianz Arena, το ECA έδωσε την ευκαιρία στο Youth Working Group να συσκεφθεί και να συζητήσει για το μέλλον του ποδοσφαίρου συνολικά: τις Ακαδημίες.

Ακολουθώντας το ECA Youth Academy Study, την μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξάγει σχετικά το ECA με 123 συμμετέχοντες συλλόγους , παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες του Συνεδρίου τα σημαντικότερα αποτελέσματα, μαζί με ιδέες και προτάσεις, για την ανάπτυξη του project των Ακαδημιών.

Η έρευνα διεξήχθη από μία «ομάδα δράσης», την οποία απαρτίζουν εκπρόσωποι από τις FC Schalke 04, Everton FC, Ολυμπιακό, RSC Anderlecht, FK Crvena Zvezda, Maccabi Tel Aviv FC, Aalborg BK και Juventus. Ο στόχος ήταν η οριοθέτηση κάποιων βασικών αρχών, επάνω στις οποίες οι Ακαδημίες όλων των ομάδων μπορούν να δουλέψουν ακόμη καλύτερα, προσφέροντας στα παιδιά, αλλά και αναδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο τους

Ο πρόεδρος του ECA Youth Working Group, κ. Έντουιν Φαν ντερ Σαρ, κήρυξε την έναρξη των εργασιών στο Μόναχο, καλωσορίζοντας περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, από 82 συλλόγους και 34 χώρες. Βασικοί ομιλητές ήταν ο Διευθυντής ΕΚΕ και Υπεύθυνος Λειτουργίας των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, κ. Δομένικος Μασούλας, αλλά και ο κ. Πάτρικ φαν Λίουβεν, από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αμφότεροι εξήγησαν εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο τα «12 σημεία ποιοτικής ανάπτυξης»  στον τομέα των Ακαδημιών, έχουν εφαρμοστεί στους ίδιους τους συλλόγους, τους οποίους εκπροσωπούν. Μεταξύ αυτών, αναφέρθηκαν τομείς όπως ή φυσική αγωγή και ανάπτυξη, τα οικονομικά, οι εγκαταστάσεις, η σημασία της στρατηγικής ανάπτυξης, ο ανταγωνισμός, η επαγγελματική συνδεσιμότητα και άλλα.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βλέπω τόσους πολλούς συλλόγους να συμμετέχουν σε αυτό το Working Group εδώ στο Μόναχο σήμερα. Το αποτέλεσμα σκιαγραφεί με σαφή τρόπο την αναγκαιότητα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου σε μικρές ηλικίες και επίπεδο Ακαδημιών. Δίχως νέες γενιές γεμάτες ταλέντο, το οποίο εμείς πρέπει να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί, σταδιακά θα χάνουμε ολοένα και περισσότερους μικρούς υποστηρικτές», εξήγησε στην τοποθέτησή του ο Έντουιν Φαν ντερ Σαρ.

Το τρίτο ECA Youth Conference αποδείχθηκε η καλύτερη «πλατφόρμα», επάνω στην οποία τα μέλη του ECA μπόρεσαν να συζητήσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους, για το μέλλον του αθλήματος. Μετά το τέλος της παρουσίασής του, ο κ. Δομένικος Μασούλας δέχθηκε πλήθος αιτημάτων, από ομολόγους του άλλων Ακαδημιών, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους την παρουσίασή του, προκειμένου να τη μελετήσουν διεξοδικά. Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του ECA μέσω Twitter, όπου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μασούλας έκανε μία διεξοδική παρουσίαση για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται και δουλεύει η Ακαδημία των πρωταθλητών Ελλάδας».

 

Σχόλια