ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20–Κ17: Προπόνηση με STAT Sports – Τα φιλικά το Σάββατο – Οι αρχηγοί των ομάδων

Πλούσιο ήταν το μενού της 9ης ημέρας της προετοιμασίας των ομάδων Κ20 και Κ17 του Ολυμπιακού στα Χάνια Πηλίου. Την Παρασκευή και οι δυο ομάδες είχαν πρωινή και απογευματινή προπόνηση και δόθηκε μεγάλο βάρος στην τακτική αλλά και στην φυσική κατάσταση. 

Η ομάδα Νέων σ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της στο Πήλιο χρησιμοποιεί το σύστημα STAT Sports το οποίο καταγράφει το χρόνο που κινούνται στην υψηλή κόκκινη ζώνη,  την ταχύτητα, τις υψηλές εκρηκτικές κινήσεις, την αλλαγή κατεύθυνσης, αλλά τις επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις των ποδοσφαιριστών.

Οι αθλητές φορούν ένα μαύρο φανελάκι και όλα τα δεδομένα τους καταγράφονται στο GPS που είναι εσνωματωμένο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι από τα πιο εξιδικευμένα στον κόσμο και το χρησιμοποιούν μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Η Κ17 από την άλλη χρησιμοποιεί το Polar για τις μετρήσεις των ποδοσφαιριστών της στην διάρκεια της προπόνησης.

Στο μεταξύ την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν και ψηφοφορίες στις δυο ομάδες για την ανάδειξη των αρχηγών της νέας περιόδου. Η όλη διαδικασία έγινε παρουσία των μελών του προπονητικού τιμ και οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τους αρχηγούς τους.

Οι αρχηγοί

Στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων μίλησε σχετικά ο Διευθυντής της Ακαδημίας Κυριάκος Καραταϊδης, ο οποίος διατέλεσε για πολλά χρόνια αρχηγός στον Ολυμπιακό.

Στην Κ20 αρχηγοί θα είναι ο Στάθης Λάμπρου, ο Μάριος Βρουσάι, ο Κώστας Κηπουρός και ο Γιάννης Αγγελόπουλος

Στην Κ17 αρχηγοί θα είναι ο Γιώργος Φέκκας, ο Νίκος Γκοτζμανίδης, ο Απόστολος Μαρτίνης και ο Γιώργος Τασιάς.

Κατά την διάρκεια της 9ης ημέρας παρουσιάστηκε και μοιράστηκε στους ποδοσφαιρικός ο εσωτερικός κανονισμός της Ακαδημίας.

Τα φιλικά

Το Σάββατο οι δυο ομάδες της Ακαδημίας θα δώσουν φιλικά παιχνίδια. Η αρχή θα γίνει με την Κ17 η οποία θα υποδεχτεί στις 09:30 τον Θησέα Αγριάς στα Χάνια Πηλίου ενώ στις 18:00 η Κ20 θ’ αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων με τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Σχόλια