Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για τους προπονητές των Σχολών του Ολυμπιακού [PHOTOS+VIDEO]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο για τους προπονητές των Σχολών του Ολυμπιακού

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού.

Η Διεύθυνση ακαδημίας ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των προπονητών του δικτύου, οργάνωσε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου σεμινάριο στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο, το οποίο σχεδιάστηκε στα πρότυπα της UEFA, υλοποιήθηκε από όλο το τεχνικό επιτελείο της ακαδημίας και την Διεύθυνση των σχολών.

Προπονητές από όλες τις σχολές του Ολυμπιακού παρακολούθησαν την πρώτη μέρα θέματα που αφορούσαν την λειτουργία και την φιλοσοφία της ακαδημίας, την παρουσίαση και ανάλυση του προπονητικού προγραμματισμού των σχολών ποδοσφαίρου.

Το παρών στο σεμινάριο έδωσε και ο παίκτης της ομάδας Δημήτρης Διαμαντάκος ο οποίος απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις από τους προπονητές των σχολών αλλά και της ακαδημίας.

Στη συνέχεια του σεμιναρίου οι προπονητές, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ανέλαβαν να καταγράψουν και να αναλύσουν διάφορα αγωνιστικά θέματα παρακολουθώντας τον αγώνα του τμήματος Κ-15 της ακαδημίας.

Η απογευματινή ενότητα ξεκίνησε με προπονήσεις στο γήπεδο από τους παίκτες της ακαδημίας και έκλεισε με την παρουσίαση και ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος ανίχνευσης, αξιολόγησης και ένταξης των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στα τμήματα της ακαδημίας.

Η 2η μέρα περιλάμβανε παρουσιάσεις σχετικά με τον έλεγχο της απόδοσης του αθλητή, θέματα αθλητικής διατροφής και ψυχολογίας.

Εκτός από τους προπονητές των σχολών, συμμετείχαν στο σεμινάριο και οι φυσιοθεραπευτές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Γιατρό της ομάδας Χρήστο Θέο να αναπτύσσει ένα ιδιαίτερο και σημαντικό θέμα, τις συνήθεις κακώσεις στο παιδικό ποδόσφαιρο.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με θέματα επικοινωνίας, προβολής καθώς επίσης με τον καθιερωμένο απολογισμό και τους στόχους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν τον φάκελο του σεμιναρίου, το υλικό όλων των παρουσιάσεων και διάφορα αναμνηστικά της ομάδας.

{youtube width=”615″ height=”400″}Pg_wB1igMKs{/youtube}

Σχόλια