Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Scouting Camp» του Ολυμπιακού στη Λαμία

Tο διήμερο 6-7 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το “Scouting Camp” της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Λαμία.

Ο στόχος του camp ήταν η ανεύρεση ταλέντων τα οποία θα ενισχύσουν τα Αγωνιστικά Τμήματα της ΠΑΕ.

Περισσότερα από 170 παιδιά από τη Λαμία, την Καρδίτσα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, το Καρπενήσι, την Αταλάντη, την Λιβαδειά, την Στυλίδα, την Αμφίκλεια και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος αξιολογήθηκαν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Η Ακαδημία των “ερυθρολεύκων” εκπροσωπήθηκε στο “Scouting Camp” από τον Διευθυντή  Κυριάκο Καραταϊδη, τον επικεφαλής Scouting Γιώργο Αμανατίδη, τον Τεχνικό Διευθυντή Νίκο Τοπολιάτη, τον Γενικό Αρχηγό της Κ20  Αριέλ Ιμπαγάσα, τον προπονητή της Κ20 Βασίλη Βούζα, τον προπονητή της Κ16 Δημήτρη Μαυρογενίδη, τον προπονητή της Κ12 Παντελή Μπούσια και τον προπονητή τερματοφυλάκων της Κ20 Μάκη Βενιαμίν.

Τα στελέχη της Ακαδημίας των Πειραιωτών, είδαν για 2 ημέρες ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2002, το 2003, το 2004 και το 2005 τόσο στην προπόνηση όσο και σε αγώνες και έμειναν ικανοποιημένα από το επίπεδο της περιοχής. Τα παιδιά τα οποία επιλέχθησαν θα ειδοποιηθούν άμεσα και θα περάσουν δοκιμαστικό και στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Το Scouting Camp φιλοξενήθηκε σε δυο γήπεδα, την πρώτη ημέρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής του Ολυμπιακού στη Λαμία και την δεύτερη σε γήπεδο στο χωριό Φραντζή και υπήρξε άριστη συνεργασία με τον επικεφαλής της Σχολής Θανάση Σερπάνο και τους συνεργάτες του. Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας τις εγκαταστάσεις της Σχολής επισκέφτηκε και αντιπροσωπεία της Θύρα 7 Λαμίας όπου τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους παλαίμαχους άσους του Ολυμπιακού και να ανταλλάξουν απόψεις και δώρα.

Μετά από την ολοκλήρωση του “Scouting Camp” ο Διευθυντής της Ακαδημίας Κυριάκος Καραταϊδης, τόνισε: “Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με ταλέντα. Ειδικά η επαρχία διψάει για ποδόσφαιρο και εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε την υποχρέωση να δούμε αυτά τα ταλέντα, να τα αξιολογήσουμε και εάν έχουν την στόφα που θέλουμε να έρθουν στην Ακαδημία μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση που είχε το Camp στη Λαμία και γι’ αυτό ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς. Ο Ολυμπιακός έχει Ακαδημία ευρωπαϊκών προδιαγραφών και Δίκτυο Σχολών που είναι σ’ όλο τον κόσμο και στόχος είναι κάθε ημέρα να ανεβάζουμε ψηλότερα τον πήχη”.

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης από την πλευρά του τόνισε: “Μετά την Πάτρα επισκεφτήκαμε και τη Λαμία για να δούμε και να αξιολογήσουμε τα ταλέντα της περιοχής. Μέσα σε δυο ημέρες είδαμε πολλά παιδιά και μέσα σε αυτά υπήρχαν κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις. Μέσα από τα Scouting Camp έχουμε μια καλή εικόνα για το ποδόσφαιρο της κάθε περιοχής και στόχος μας είναι όλες αυτές τις πληροφορίες να τις χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε την Ακαδημία μας”.

Το επόμενο “Scouting Camp” του Ολυμπιακού θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.

Σχόλια