Οι ακαδημίες φαίνονται στο… γήπεδο!

Ο Τ. Νικολογιάννης γράφει για τους πιτσιρκάδες του ΠΑΟ!

Είναι μόδα στην Ελλάδα να λέμε, ότι οι ομάδες έχουν ακαδημίες και γίνεται καλή δουλειά. Με την διαφορά ότι οι περισσότερες ομάδες αναγκαστικά προωθούν παιδιά από τις ακαδημίες λόγω της κρίσης. Και εκεί αποκαλύπτεται ποιες ακαδημίες προοδεύουν , ποιες κάνουν καλή δουλειά και ποιες όχι.

Σε αυτό το κομμάτι νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός δικαιούται να λέει, ότι είναι πρώτος μακράν της δεύτερης ελληνικής ομάδας. Και είναι διαχρονικό. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια που λένε. Από την εποχή του Καραγκούνη, του Μπασινά, του Γκούμα και των άλλων παιδιών εκείνης της φουρνιάς, που έφθασαν στην κορυφή της Ευρώπης, στην εποχή του Νίνη, που μπορεί να μην είχε την ανάλογη εξέλιξη αλλά είχε όλα τα εφόδια όταν έκανε τα πρώτα του βήματα σε επαγγελματικό επίπεδο, στην σημερινή εποχή του Λαγού, του Τριανταφυλλόπουλου, του Καπίνο, του Ρισβάνη, του Δώνη, του Χουχούμη, του Μαρινάκη, του Ταμπάκη, του Κότσαρη και των άλλων παιδιών, που έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται από την Ακαδημία.

Θα πει κάποιος, ότι καλά τα λες όλα αυτά αλλά κανένα από αυτά τα παιδιά δεν θα έπαιζε , αν δεν είχε αυτά τα χρέη η ομάδα. Διαφωνώ. Ο Νίνης έπαιζε στον Παναθηναϊκό του ντάμπλ, όταν το χρήμα έρεε άφθονο και επίσης επί πολυμετοχικότητας ο Παναθηναϊκός συνέχισε να οργανώνει τις Ακαδημίες και ήρθε ο Γιάννης Σαμαράς, που έχει κάνει σπουδαία δουλειά.

Από αυτή την τελευταία φουρνιά βγήκε ο Τάσος Δώνης που πήγε στην Γιουβέντους και το κυριότερο είναι ότι το μέλλον φαίνεται ακόμα πιο ευοίωνο. Ο Τάσος Λαγός σε μία συνέντευξή του στον sentra fm είπε , ότι παθαίνει πλάκα βλέποντας τι κάνουν κάποιοι 16χρονοι στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού τονίζοντας την σπουδαία δουλειά που γίνεται. Και το να λέει κάποιος ότι έχει καλές ακαδημίες είναι απλό. Το λέει. Στο γήπεδο , όμως , φαίνεται η διαφορά. Και εκεί ο Παναθηναϊκός φαίνεται, ότι έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Και αυτό είναι το καλύτερο νέο…

ΥΓ: Ποτέ μην λές ποτέ. Εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ ξαφνικά ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις να γίνονται αυτά, που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα γίνουν. Θυμηθείτε το αυτό τους μήνες, που έρχονται!

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια