Ο 16χρονος Παχάκης έφυγε από την Ακαδημία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, γιατί δεν του παρείχαν τη διαμονή…

“…μου είπαν πως  μπορώ να πάω στην Κ17 αλλά τα έξοδα διαμονής θα πρέπει να τα διευθετήσω εγώ και δεν θα πληρωθούν από τον Ολυμπιακό…”


Ο παίκτης της Κ17 του ΟΦΗ, Μύρων Παχάκης μίλησε στο Gentikoule για το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, τους λόγους της επιστροφής του στον ΟΦΗ τις διαφορές που συνάντησε ανάμεσα στις δύο ομάδες και πολλά άλλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μύρων Παχάκης στο Gentikoule

Για το πως προέκυψε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του…

Είχαμε πάει το Πάσχα του 2009 αν θυμάμαι καλά σε ένα τουρνουά στην Αθήνα όπου συμμετείχαμε εμείς, ο Ολυμπιακός,ο Παναθηναϊκός και μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Με πλησίασαν από τον Ολυμπιακό και μου ζήτησαν να δοκιμαστώ στην ομάδα, το έκανα και πήγα στις ακαδημίες της ομάδας.


Για τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό…

Υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Στις ακαδημίες του Ολυμπιακού ήμουν αρχηγός και μου είπαν πως την επόμενη χρονιά θα με πάρουν στην Κ17 της ομάδας και τα έξοδα διαμονής μου στην Αθήνα θα είναι από την ομάδα. Όταν έφτασε ο καιρός να πάω στην Κ17 μου είπαν πως  μπορώ να πάω στην Κ17 αλλά τα έξοδα διαμονής θα πρέπει να τα διευθετήσω εγώ και δεν θα πληρωθούν από τον Ολυμπιακό. Δεν το δέχτηκα και αποφάσισα φυσικά να γυρίσω στον ΟΦΗ.


Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα τμήματα υποδομών των δύο ομάδων…

Υπάρχουν κάποιες διαφορές αλλά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Στον Ολυμπιακό δίνουν μεγάλη έμφαση στα θέματα πειθαρχίας. Είναι αυστηρά τα πράγματα εκεί. Στον ΟΦΗ κάνουμε προπονήσεις σε φυσικό χλοοτάπητα κάτι που δεν κάναμε στο Ρέντη.


Για τους προσωπικούς του στόχους…

Βασικός μου στόχος είναι να παίξω με την πρώτη ομάδα του ΟΦΗ. Μακάρι να έρθει και κάτι καλύτερο, όπως μια μεταγραφή στο εξωτερικό γιατί τα πράγματα εκεί είναι καλύτερα εκεί.


Για το πως ένα παιδί 16 χρονών μπορεί να συνδυάσει το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικά πρότυπα παράλληλα με το σχολείο…

Πρέπει να τα συνδυάζεις και τα δύο και να δίνεις βαρύτητα και στα μαθήματα σου. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα παίξεις μπάλα. Μπορείς να έχεις ένα τραυματισμό ή να συμβεί κάτι άλλο και να μην παίξεις μπάλα.

Για το προπονητή του…


Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος. Έχω μάθει πολλά από αυτόν, τον ήξερα από παλιά, καθώς τον είχα προπονητή μου και πριν πάω στον Ολυμπιακό. Με έχει βοηθήσει πολύ και τον ευχαριστώ.

Σχόλια