Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΝΙΓΚΟΛΑΣ (Για τις δύσκολες μέρες που περνάμε)

Μια ιστορία για τους φίλους του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο…….

Παππού θα μου πεις μια ιστορία από τα χρόνια που έπαιζες κι εσύ ποδόσφαιρο?

Ναι κάθισε, θα σου πω την καλύτερη Ιστορία ποδοσφαίρου που έχεις ακούσει ποτέ!

Γράφει ο Μύρων Αεράκης

Ήταν Μάρτιος του 2020 η ομάδα μου ο Ο.Φ.Υ. (Όμιλος Φίλων Υγείας) έδινε έναν αγώνα ζωής και θανάτου για το αν θα μείνει στην κατηγορία με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ. (Αντιαθλητικό Όμιλο Κορωνοϊού )

Η ομάδα μας, θυμάμαι, δεν πήγαινε καλά οικονομικά, πολλοί παίκτες ήταν απλήρωτοι, άλλοι είχαν δεχτεί μειώσεις στους μισθούς τους, δεν είχαμε φροντιστή στο γήπεδο, ούτε μπάλες.

Ο προπονητής μας ήταν από κάποιους υπό αμφισβήτηση κι η παλαιότερη διοίκηση επιθυμούσε να ξαναγυρίσει ο παλιός προπονητής ο κύριος Αλεξάντροβιτς, ο οποίος ήταν κι ο παλιός πρόεδρος της ομάδας. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να έχουμε μείνει μόνο 11 παίκτες και με άσχημη ψυχολογία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και στο πρώτο ημίχρονο, παρόλο που παίζαμε καλά, δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους παίκτες και το αντιαθλητικό παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να χάνουμε 1-0 και να έχουμε μείνει με 9 παίκτες που μπορούσαν να αγωνιστούν.

Δύο συμπαίκτες μου είχαν τραυματιστεί σοβαρά και μετά από εξέταση του γιατρού του αγώνα κυρίου Καραντίνα μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο. Πήγαμε στα αποδυτήρια η ψυχολογία μας ήταν πολύ χάλια με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ μας, με τον προπονητή μας κύριο Θεόσταλτο και με τον πρόεδρο της ομάδας κύριο Φραγκούλη.

Τότε τον λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας μας ο Γιάννης ο Ευπαθής!

Σταματήστε! Σήμερα παίζουμε ένα παιχνίδι με ένα αντίπαλο που δεν τον νοιάζει αν θα μας κάνει κακό. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε σαν άνθρωποι και σαν ποδοσφαιριστές και να ρίχνουμε την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα λάθη που έχουν γίνει έως τώρα. Πρέπει να αγωνιστούμε με τα όπλα που έχουμε. Ο καθένας να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά, να πειθαρχήσουμε και να προσαρμοστούμε! Θα ακούσουμε τις οδηγίες που θα μας δώσει ο προπονητής μας, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε και θα βγούμε όλοι έξω σαν μία γροθιά. Πιστέψτε με αυτό είναι που θα τρομάξει τον αντίπαλο κι όχι το πόσο καλός παίκτης είναι ο καθένας μας ξεχωριστά! Είμαστε λιγότεροι αλλά πιστέψτε με μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί από αυτούς!

Συμφωνήσαμε όλοι! Υποσχεθήκαμε να παλέψουμε μέχρι τέλους! Ο Φ Υ! Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, λεπτό προς λεπτό γινόμασταν πιο δυνατοί κι οι αντίπαλοι άρχισαν να μην μπορούν να μας αντιμετωπίσουν και να έχουν νεύρα μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ένας ποδοσφαιριστής του Κορονοϊού να χτυπήσει, εκτός φάσης, έναν συμπαίκτη μου, ο οποίος έφυγε άμεσα κι αυτός για το νοσοκομείο και να μείνουμε με 8 παίκτες.

Ο διαιτητής δε, ο κύριος Ουδέτερος απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Α.Ο.Κ. Ο κύριος Θεόσταλτος μας φώναξε από τον πάγκο 2-4-1 με σταυρό στο κέντρο! Δεκάρι ο Παππούς, επιθετικός ο Ευπαθής!

Στην επόμενη φάση παίξαμε το 1-2 με τον Ευπαθή και μ’ ένα σουτ στην κίνηση, η μπάλα μου έκανε το χατήρι!!!! Γκοοοοοοοοολ!!!!! 1-1!

Στο 90′ του αγώνα έκανα μια μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή ο Ευπαθής κι ένας παίκτης του Κορωνοϊού έπεσε πάνω του και βρέθηκε στο έδαφος! Ο κύριος Ουδέτερος σφύριξε, ο Επόπτης Κατωσημαίας είπε: δεν είδα τίποτα! Οι παίκτες του Κορωνοϊού φώναζαν θέατρο, έπεσε μόνος του, ήταν ήδη τραυματίας.

Ο διαιτητής αποφάσισε……αντιVAR! Κάλεσε το γιατρό κύριο Καραντίνα και τον ρώτησε αν ο Ευπαθής ήταν ήδη τραυματίας. Ο Καραντίνας απάντησε: ο Ευπαθής είναι τραυματίας από την αρχή τις σεζόν, δεν κάνει θέατρο, παίζει με ψυχή σε όλα τα παιχνίδια! Η απόφαση πάρθηκε…….ΠΕΝΑΛΤΙ.

Ο Ευπαθής που χτύπαγε όλα τα πέναλτι σαν πιο παλιός πήρε την μπάλα και μου την έδωσε.

-Νικόλα με πονάει το πόδι μου χτύπα το εσύ, σου έχω εμπιστοσύνη! Ρώτησα τον προπονητή μου, ο οποίος μου είπε ΝΑΙ! Ο Κινέζος τερματοφύλακας του Κορωνοϊού ο Σαρς Λι είχε μια αδυναμία έπεφτε πάντα δεξιά ή αριστερά! Γι αυτό το λόγο σημάδεψα στο κέντρο της εστίας.

Εκείνη την μέρα όμως δεν έπεσε! Η μπάλα όμως τον χτύπησε με δύναμη στο στήθος και ξαναγύρισε σε μένα, ο Σαρσ Λι σωριάστηκε στο έδαφος, η εστία του Κορονοϊού ήταν απροστάτευτη!

Ξανασούταρα!!!!!!!!!! Γκοοοοολ!!!!!!! Γκοοοοοολ!!!!!!! Γκοοοοοοολ!!!!!! Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη!!!!!!!! Σωθήκαμε!!!!!! Μπράβο Νικόλα !!!!!!! Νιγκόλας!!!!!!! Νιγκόλας!!!!!! Νιγκόλας!!!!!

Παππού είσαι φοβερός!!!!!!

Σ’ ευχαριστώ Νιγκολάκι!!!!!

Μύρων Αεράκης
Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA C

Σχόλια